top of page

Review l Το "Αναστασία the musical" μίλησε στο παιδί μέσα μας και είναι must see!

Έγινε ενημέρωση: 31 Ιαν

Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Αναστασία the musical» στο Θέατρο Παλλάς, σε σκηνοθεσία της Θέμις Μαρσέλλου. Πρόκειται  για τη θεατρική διασκευή του μιούζικαλ του Broadway, το οποίο είναι στηριγμένο στην παιδική ταινία του 1997.


Αναστασία the musical στο θέατρο Παλλάς.
Αναστασία the musical στο θέατρο Παλλάς.

Η ρωσική επανάσταση των Μπολσεβίκων έδωσε τέλος τόσο ταυτόχρονα στη δυναστεία και την οικογένεια των Ρομανώφ. Όμως μια φήμη κυκλοφορεί πως η Αναστασία, η μικρότερη από τις κόρες των τσάρων σώθηκε. Δέκα χρόνια μετά η Άνια αποφασίζει να φύγει από το ορφανοτροφείο που μεγάλωσε και να φτάσει ως το Παρίσι για να βρει τη χαμένη της μνήμη. Συνοδοιπόροι της είναι ο νεαρός Ντιμίτρι και ο φίλος του ο Βλάντ, που βλέπουν την ομοιότητα της Άνιας με την διάδοχο του ρωσικού θρόνου και θέλουν να την πάνε στην γιαγιάς της την πρωην αυτοκράτειρα στο Παρίσι, με σκοπό να εισπράξουν την μεγάλη αμοιβή που εκείνη είχε υποσχεθεί σε όποιον έβρισκε την εγγονή της.

Οι εντυπώσεις μας


Μήνυμα προς απαντού millenials, δηλαδή άτομα ηλικιών 28 (οριακά) έως και 40 : εάν είστε φαν της ορίτζιναλ ταινίας, πηγαίνετε να δείτε τη συγκεκριμένη παράσταση! Εάν πάτε να τη δείτε, σημειώστε να πάρετε χαρτομάντηλα! Πολλά! Η συγκίνηση δεν ήταν λίγη και ίσως να ακούστηκαν και ορισμένοι λυγμοί. Όχι απαραίτητα από εμένα, στην αίθουσα γενικά. Κάπως σαν να θεραπεύει το εσωτερικό σου παιδί αυτή η παράσταση και κάπως σαν να βγαίνεις πιο ανάλαφρος. Όπως άλλωστε πρέπει να γίνεται μετά από κάθε καλή παράσταση!


Αναστασία the musical στο θέατρο Παλλάς.
Αναστασία the musical στο θέατρο Παλλάς.

Σχετικά με τη σκηνοθεσία το γεγονός είναι ένα : η Θέμις Μαρσέλλου ξέρει πολύ καλά να κάνει τη δουλειά της. Άλλωστε το είχε αποδείξει και στο Mamma mia στο City Garden festival πριν σχεδόν 2 χρόνια. Στην Αναστασία η Θέμις Μαρσέλλου ξεπέρασε τον εαυτό της με την παράσταση να είναι εξαιρετικά ακριβής στην ταινία, αλλά παράλληλα δίνοντας το δικό της στοιχείο και χαρακτήρα. Σε συνδυασμό με τις χορογραφίες της Άννας Αθανασιάδη το αποτέλεσμα ήταν μαγευτικό.


Η Demy αποτελεί μια πραγματικά τέλεια πριγκίπισσα Αναστασία Ρομανώφ! Μαγνητική, γεμάτη χάρη, εκφραστική και ζεστή, με αγγελική φωνή, σε έκανε να μην μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της. Ο Ίαν Στρατής ήταν η δεύτερη φορά που με εντυπωσίασε,  και μάλιστα ακόμα περισσότερο από την πρώτη (στο Hair the musical), με το αξεπέραστο ταλέντο του, χωρίς να χάνει νότα, ενώ με την εξίσου ζεστή απόδοση του ρόλου του Ντιμίτρι, νομίζω πως χαράχτηκε σε μια πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου για πάντα.


Αναστασία the musical στο θέατρο Παλλάς.
Αναστασία the musical στο θέατρο Παλλάς.

Για τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου τα λόγια είναι πολύ λίγα, δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από μια τόσο παλιά και αξιόλογη ηθοποιό. Αντίστοιχα και ο  Θανάσης Τσαλταμπάσης έδωσε το κλασικό και αγαπημένο του κωμικό στοιχείο χωρίς το οποίο η παράσταση δεν θα ήταν η ίδια. Τέλος η υπερλατρεμένη μου Κατερίνα Σούσουλα (και πάλι Hair the musical) είναι πιθανότατα γεννημένη για να πρωταγωνιστεί σε μιούζικαλ, αυτό είναι πολύ απλά το κάλεσμα της. Τι υποκριτική, τι χορός, τι τσαχπινιά, ατελείωτα απολαυστική! Τον θίασο συμπλήρωναν οι Πάρις Παρασκευάδης, Θοδωρής Γιαννόπουλος, Ντόρα Γκέγκα, Μαρία Κοσμάτου, Πάνος Μαλακός, Κοσμάς Μεταξόπουλος, Άνθια Ξυδά, Στέργιος Περτσινίδης, Δανάη Τσούμου και η Θέμις Μαρσέλλου, Αριάδνη Δρόσου και Αναστασία Τζουλάκη Χριστοδούλου.



Η «Αναστασία» είναι ένα μιούζικαλ το οποίο είναι περισσότερο από ένα απλό παραμύθι. Κρύβει μηνύματα για την πάλη με το παρελθόν, με το τραύμα και την προσωπική μάχη με κάθε είδους δαίμονες. Διακρίνεται μια πάλη των αξιών και  των πεποιθήσεων σε ένα όραμα με την καλοσύνη και την ανθρωπιά. Άραγε ο αγώνας για ένα καλύτερο μέλλον δικαιολογεί ηθικά οποιαδήποτε είδους πράξη και βιαιότητα εναντίον οποιουδήποτε;


Τροφή για σκέψη. Πηγαίνετε να το δείτε πριν τελειώσει!





bottom of page