top of page

Review | Mamma mia το "ελληνικό" μιούζικαλ με τη μουσική των Abba!

Έγινε ενημέρωση: 16 Μαρ 2023

Φέτος το καλοκαίρι στο City Garden Festival ανεβαίνει το ιδιαίτερα αγαπητό musical Mamma Mia!. Πρόκειται για μια εξαιρετικά πιστή απόδοση της κινηματογραφικής του εκδοχής με τα γνωστά τραγούδια των Abba!


Στον ιδιαίτερα ευχάριστο ανοικτό χώρο του Christmas Theatre στα Ολυμπιακά ακίνητα του Γαλατσίου, το Mamma mia αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για μια διασκεδαστική καλοκαιρινή βραδιά.


Mamma mia
"Mamma mia" στο City Garden Theater

Λίγα λόγια για την υπόθεση


Για όσους δεν ξέρουν – ενώ θα έπρεπε! – το Mamma mia εκτυλίσσεται σε ένα ελληνικό νησί. Η Σοφία (Αφροδίτη Λιάντου) είναι μια 20χρονη κοπέλα που ζει με τη μητέρα της, τη Ντόνα (Νάντια Κοντογιώργη), και διευθύνουν ένα μικρό ξενοδοχείο. Καθώς ο γάμος της Σοφίας με το Σκάι (Ίαν Στρατής) πλησιάζει, επιθυμεί να βρει τον πατέρα της για να την παραδώσει στην εκκλησία. Μα η Ντόνα αρνείται να της μιλήσει για εκείνον και να της αποκαλύψει την ταυτότητα του και έτσι η Σοφία αποφασίζει να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και καλεί τους τρεις πιθανούς μπαμπάδες της στο γάμο.


Τα υπόλοιπα στη σκηνή!


Οι εντυπώσεις μας


Το Mamma mia είναι μια ιστορία για όλες τις μορφές αγάπης: την μητρική, την πατρική, τη φιλική, τον έρωτα! Συγκίνηση και γέλιο αναμειγνύονται μαζί με την αριστουργηματική μουσική των Abba.


Mamma mia City Garden Theater
"Mamma mia" στο City Garden Theater

Η απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία είναι της Θέμιδας Μαρσέλλου, η οποία εξισορροπεί όμορφα το κωμικό στοιχείο με το συναισθηματικό. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Νάντια Κοντογιώργη και ο Ίαν Στρατης δεν προκαλούν καθόλου έκπληξη με τις αξιέπαινες ερμηνείες τους ως βετεράνοι του είδους. Εξίσου καλή αν και πρωτοεμφανιζόμενη η Αφροδίτη Λιάντου.


Το θίασο συμπληρώνουν επάξια οι Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γιώργος Χρανιώτης, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Ιβάν Σβιτάιλο, οι οποίοι είναι όλοι υπέροχοι στους ρόλους τους! Τραγουδούν φυσικά υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.


Αγαπημένες εκτελέσεις δεν μπορώ να διαλέξω, αλλά αν με αναγκάσετε ε τότε θα διαλέξω Dancing Queen, Voulez vous, Does your mother know και Honey honey. Α! και Waterloo γιατί έχουμε και μια αδυναμία στον Ίαν. Να, ορίστε! Δεν μπορώ να διαλέξω το είπα!


Καθώς είναι λοιπόν Ιούλιος ακόμη, η Αθήνα καίει και ο Αύγουστος αργεί και μέχρι να βρεθούμε πραγματικά στα ελληνικά νησιά, δείτε το Mamma mia να παρηγορηθείτε!




















bottom of page