top of page

Review| To stand up comedy είναι "Κανονική Δουλειά" l του Στέλιου Ανατολίτη

Την περασμένη Τετάρτη βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της καινούριας stand up comedy παράστασης του Στέλιου Ανατολίτη, «Κανονική Δουλειά» στο θέατρο Αλάμπρα. Πρόκειται για την τρίτη σόλο παράσταση του κωμικού μετά τις επιτυχημένες «Μάχες με Νεράιδες» και την πιο πρόσφατη «Χάπι». Την παράσταση ανοίγει ο εξίσου απολαυστικός κωμικός και φίλος του, Χάρης Νταρζάνος.


Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στέλιος γιορτάζει μαζί μας φέτος τα 10 χρόνια του στην κωμωδία, καθώς αποτελεί ένα από τα πρώτα και ιδρυτικά μέλη της stand up σκηνής στην Ελλάδα, ξεκινώντας την πορεία του στο χώρο ήδη από το 2012.


Λίγα λόγια για την παράσταση


Ο Στέλιος μας μιλά για τη δουλειά στην κωμωδία και για το τι ορίζει μια δουλειά ως κανονική και ποιος έχει την αρμοδιότητα να ορίσει μια δουλειά με τον χαρακτηρισμό αυτό. Δικαιωματικά περήφανος τόσο για τον κλάδο του, όσο και συνολικά που μπόρεσε ο ίδιος να είναι από τους πρώτους στην χώρα μας που κατάφεραν να αναδείξουν το stand up comedy και να το τοποθετήσουν στο χάρτη ως μια κανονική και αναγνωρίσιμη δουλειά. Από την παράσταση δεν λείπουν κρύα λογοπαίγνια με την συμμετοχή και του κοινού, μουσικοί πειραματισμοί και λογοτεχνικές αναζητήσεις.


Οι εντυπώσεις μας


Η «Κανονική Δουλειά» είναι η κατάλληλη παράσταση για κάποιον που θέλει να μυηθεί στην stand up σκηνή αλλά είναι παράλληλα και θησαυρός για τους χρόνια μυημένους στην κωμωδία. Μιλάει σίγουρα στην καρδιά κάθε millenial αλλά απευθύνεται και σε ένα εύρος ηλικιών.


Αυτό που ξεχωρίζει το Στέλιο Ανατολίτη κατά την ταπεινή μου γνώμη και τον κατατάσσει στους τοπ Έλληνες κωμικούς, είναι η πολυάσχολη φύση του. Με λίγα λόγια όταν παρακολουθείς την παράσταση του Στέλιου Ανατολίτη πρέπει να ξέρεις πως βλέπεις το έργο ενός κωμικού ο οποίος είναι παράλληλα – μετρήστε μαζί μου παρακαλώ – χημικός (σχεδόν), μουσικός και συγγραφέας, με δύο πλέον ξεχωριστά podcasts στο ιστορικό του. Δηλαδή τι άλλο θέλετε να κάνει (για να πειστείτε;) !!!


Ελπίζω να πάτε και να βγείτε απο την αίθουσα του θεάτρου Αλάμπρα τόσο χαρούμενοι και ξεκούραστοι όσο και εγώ. Καλή διασκέδαση!






Θα βρείτε τον Στέλιο Ανατολίτη στα εξής links:

Στο νέο Podcast "Χημεία σου και μια μου" : spotify.com

Στο παλιό και επιτυχημένο Podcast " Μαρμελάδα φράουλα" : spotify.com

Μπορείτε να αγοράσετε τα δύο πρώτα του βιβλία στο κατάστημα του comedy lab:

Κοάλεμος - Κινούμενη άμμος : www.comedylab.store

Κοάλεμος - Τερμίτες : www.comedylab.store





bottom of page