top of page
Εικόνα συγγραφέαΚατερίνα Ζυγουράκη

Review | Μαρμελάδα Φράουλα, το καλύτερο κωμικό podcast

Έγινε ενημέρωση: 4 Οκτ




Μια από τις νέες τάσεις σήμερα είναι τα podcast. Για όσους δεν ξέρουν πρόκειται για μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας ηχογραφημένες εκπομπές οι οποίες διατίθενται σε πολλών ειδών πλατφόρμες και στις οποίες ένας ή πολλοί παρουσιαστές μιλάνε για ποικιλία θεμάτων. Είναι ουσιαστικά σαν ραδιοφωνικές εκπομπές (για τους boomers) τις οποίες ακούς όποτε θελήσεις. Ο χαρακτήρας τους μπορεί να είναι εκπαιδευτικός, πολιτικός, κωμικός κλπ.


Παρουσιαστές του podcast Μαρμελάδα Φράουλα είναι οι αγαπημένοι Στέλιος Ανατολίτης και Χάρης Νταρζάνος, οι οποίοι μετρούν ο καθένας από 10 και 8 χρόνια αντίστοιχα στην ελληνική stand up σκηνή.


Φέτος το podcast της Μαρμελάδας διένυσε την 4η σεζόν του επιτυχημένα – 78 επεισόδια ως τώρα – καθώς αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά κωμικά podcast με ένα ιδιαίτερα αφοσιωμένο και φανατικό κοινό μάλιστα. Φέτος όπως και κάθε χρόνο οι Μαρμελάδα Φράουλα έκλεισαν τη σεζόν τους με ορισμένες live ηχογραφήσεις του podcast με άλλους κωμικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα και μπροστά σε live κοινό. Η ηχογράφηση συνδυάζεται με stand up παράσταση τόσο από τους παρουσιαστές, όσο και από τους καλεσμένους τους.


Παρακολουθήσαμε λοιπόν μια από αυτές τις παραστάσεις στο Θέατρο Χυτήριο, μια νύχτα με οριακά τροπική καταιγίδα στο κλειστό χώρο του θεάτρου αντί για τη συνηθισμένη του αυλή.


Καλεσμένες ήταν οι επίσης κωμικοί και παρουσιάστριες του podcast Μπράητ Σάηντ, Ήρα Κατσούδα και Δήμητρα Νικητέα.

Λίγα λόγια για την παράσταση και τους κωμικούς της (με σειρά εμφάνισης):


Χάρης Νταρζάνος




Ο Χάρης Νταρζάνος είναι και αυτός από τα νεότερη μέλη της σκηνής αλλά όχι και χωρίς εμπειρία, καθώς ασχολείται 8 χρόνια ήδη με το χώρο. Η κωμωδία του είναι φρέσκια και ανάλαφρη, και σίγουρα ταυτίζεσαι με αυτήν. Με μια ανησυχητική σχέση αγάπης και μίσους με όλων των ειδών τα πουλερικά, από κότες έως – κυρίως – περιστέρια, χαρίζει γέλιο απλόχερα και ζεσταίνει το κοινό όπως πρέπει!


Δήμητρα Νικητέα





Η Δήμητρα Νικητέα είναι από τα νεότερα και ανερχόμενα πρόσωπα της κωμικής σκηνής. Θεωρητικά ντροπαλή και ήσυχη, η Δήμητρα εκπλήσσει με την σπιρτάδα και το χιούμορ επί σκηνής. Προτιμάει να εκπλήσσει, μη κάνοντας κανένα από τα αναμενόμενα αστεία για μια κοπέλα 22 χρονών. Και αυτό το εκτιμάμε ιδιαιτέρως, καθώς είναι άλλη μια από τις γυναίκες που θέλουμε να ακούγονται στο κόσμο της κωμωδίας και γενικά!


Ήρα Κατσούδα



Η Ήρα Κατσούδα είναι μια από τις 5 ίσως γνωστές Ελληνίδες stand up κωμικούς. Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη. Πραγματεύεται θέματα της καθημερινότητας και συνδυάζει πολλά είδη κωμωδίας, όπως storytelling, oneliners και αυτοαναφορικά αστεία, δηλαδή callbacks. Με κοφτερό χιούμορ και χωρίς να φοβάται να είναι ο εαυτός της, ισάξια και καλύτερη από πολλούς άντρες κωμικούς, η Ήρα μιλά άφοβα για το σεξισμό, για την περίοδο, για την καταγωγή της και άλλα πολλά. Ταυτίζεσαι και το χειροκρότημα απλά δεν τελειώνει!


Στέλιος Ανατολίτης




Ο Στέλιος είναι ιδρυτικό μέλος του Μαιευτήριό comedy club, το οποίο ήταν και το πρώτο στη Θεσσαλονίκη. Ο Στέλιος κάνει κωμωδία storytelling, δηλαδή διηγείται ιστορίες κατά βάση και έχει θεματολογία σχετική με τη ζωή του ως φοιτητής, την επιστήμη (καθώς είναι και χημικός), τη μουσική (καθώς είναι και άρτιος κιθαρίστας ), την διπολική διαταράχη (με την οποία έχει διαγνωστεί και μιλάει ανοιχτά, τόσο στο κοινό του live, όσο και στο κανάλι του στο You tube πιο συγκεντρωμένα), το σεξισμό κλπ. Απολαυστικά ξεκαρδιστικός, προσωπικά για εμένα ανήκει στους καλύτερους κωμικούς της γενιάς του. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα ταλέντα είναι ταυτόχρονα και συγγραφέας με ήδη δύο βιβλία στο όνομα του από τις εκδόσεις Χρονικό.


Στη συνέχεια,, μετά τα μπιτ των κωμικών ακολούθησε η ηχογράφηση του podcast, η οποία ήταν εξίσου απολαυστική και περιείχε ιστορίες, συνέντευξη των καλεσμένων αλλά και παιχνίδια μεταξύ των κωμικών!


Άλλη μια υπέροχη Τετάρτη βράδυ – παρά τον τυφώνα που μαινόταν έξω από το θέατρο – με άπλετο γέλιο! Στα επόμενα live της Μαρμελάδας Φράουλα (πιθανώς το φθινόπωρο) ελπίζω να είστε όλοι εκεί γιατί η εμπειρία είναι ανεπανάληπτη!


Μπορείται να βρείτε το podcast "Μαρμελάδα Φράουλα" στις πλατφόρμες:



留言


bottom of page