top of page
Εικόνα συγγραφέαΕυρυγένης

Review| Fame | Της Όλγας Βενέτη

Η Όλγα Βενέτη μας προσκάλεσε στην "ιστορική" Σφίγγα στα Εξάρχεια, για να ταξιδέψουμε μαζί της στο παρελθόν, και να θυμηθούμε τις μεγαλύτερες επιτυχίες των 70s των 80s. Τη χρυσή εποχή της ντίσκο και ποπ μουσικής, όπου χόρευα Μάικλ Τζάκσον και με καμάρωναν όλοι, και η άσπρη μου η κάλτσα φωσφόριζε στο strobόλι (Imiz biz για όσο ζειz).


Η κ. Βενέτη μαζί με τη μπάντα της, μας ξεσήκωσαν με τραγούδια όπως το «It's rainning men» των Weather Girls, τον «Ομαλό χειριστή», δηλαδή το «Smooth operator» της Sade, τη «Ντισκοτέκ» της Ελπίδας σε στίχους του μοναδικού Κώστα Τουρνά, και φυσικά το «Fame» που μας σύστησε η Irene Cara στην ομώνυμη ταινία και έπειτα σειρά των 80s.


Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι ακόμα και εμείς, που είμαστε παιδιά των 90s, έχουμε μεγαλώσει με αυτά τα τραγούδια, και νιώθουμε πολλές φορές τα ίδια vibes που ίσως ένιωθαν και οι γονείς μας, όταν οι οι Ντισκ Τζόκεηζ, (ανάθεμα κι αν κατάλαβες πως αναφέρομαι στους DJs), έριχναν στο πικ απ τους δίσκους με αυτά τα κομμάτια. Δε θα σου κρύψω πως ήθελα να ακούσω και έναν «Brother Louie» από τους Modern Talking, αλλά είμαι Οk κι έτσι.


H Όλγα Βενέτη, θα επιστρέψει στη Σφίγγα, στις 14 Μαΐου, για ακόμα μια disco-dance βραδιά!




Kommentare


bottom of page