top of page

Review |Γιώτα Νέγκα και Γιάννης Κότσιρας, από το Anodos Live Stage στο Θέατρο Βράχων

Δεν ξερω αν έφταιγε η ανάγκη μου για καλή μουσική ή αυτά τα δυο υπερταλαντούχα άτομα, αλλά το live της Γιώτας Νέγκα και του Γιάννη Κότσιρα στη σκηνή του Anodos Live Stage, μας έδειξε πως η νυχτερινή ζωή στην Αθήνα όχι μόνο δεν "βάλτωσε" μετά την μαύρη εποχή του κόβιντ, αλλά επέστρεψε για να δώσει στον κόσμο αυτό που τόσο του έλειψε. Μια καλοδουλεμένη μουσική βραδιά, σμιλεμένη από την εμπειρία χρόνων και την αγάπη που διαθέτουν και οι δυο καλλιτέχνες για το τραγούδι.


Λίγο μετά τις 11 του βράδυ, στην κατάμεστη «Άνοδο» οι δυο καλλιτέχνες μας καλωσόρισαν με ένα τραγούδι γραμμένο ειδικά για την παράστασή τους και μας ταξίδεψαν με τις μαγευτικές τους φωνές.





Ακούσαμε αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, όπως το Έλα και κόψε με στα δυο, το Οξυγόνο, Το δίκιο μου, το Σασμό και το Έτσι κι αλλιώς.

Δε γινόταν όμως να μην ερμηνεύσουν αγαπημένα κομμάτια άλλων καλλιτεχνών, με κομμάτια ορόσημα για το ελληνικό πεντάγραμμο. Με ένα όνειρο τρελό της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, τη Ρόζα, τον Τούρκο στο Παρίσι, κομμάτια που έχουν στιγματίσει τόσο τις προηγούμενες γενιές, όσο και τη δική μας, που είμαστε ακόμα εικοσιδκφνηοφηωξσεννια. Ζητώ συγγνώμη. Πέρασε ο γάτος μου πάνω από το πληκτρολόγιο. Και να φανταστείς πως δεν ήξερα ότι είχα γάτο, μέχρι τώρα.


Στην υπέροχη οχταμελή ορχήστρα, συμμετείχε με το βιολί της η Δήμητρα Μπολούζου, ή οποία ήταν στα φωνητικά, καθώς επίσης ερμήνευσε και μόνη της μερικά τραγούδια, λίγο πριν τη λήξη του προγράμματος.






Όλα τα ωραία όμως, κάποτε τελειώνουν. Τουλάχιστον προσωρινά.

Ο Γιάννης Κότσιρας και η Γιώτα Νέγκα, θα επιστρέψουν για δυο συναυλίες το καλοκαίρι, μια στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, και μια στο Θέατρο Βράχων στην Αθήνα.


Όσοι δεν καταφέρατε να τους απολαύσετε στο Anodos Live Stage, μη χάσετε την ευκαιρία. Όσο για τους υπόλοιπους, ξέρω πως θα τα ξαναπούμε στο Θέατρο Βράχων!






bottom of page