top of page

Review: Τζεμ | Τρείς γυναίκες, τρείς γενιές, τρείς ιστορίες.

Έγινε ενημέρωση: 23 Φεβ 2022

Στο Studio Μαυρομιχάλη, για λίγες ακόμη παραστάσεις, μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ιστορία, ή μάλλον τρεις, που δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα.

Τζεμ Studio Μαυρομιχάλη
Τζεμ | Οι τρείς πρωταγωνίστριες | φωτ. Νίκος Νικόπουλος, Δάφνη Δίγκα

Δουβλίνο.

Ούτε πολύ μακριά μας, αλλά ούτε και εδώ δίπλα.

Τρεις γυναίκες, η γιαγιά, η μάνα και η κόρη, ζουν η καθεμία την ιστορία της, αλληλεπιδρώντας όμως η μια με την άλλη, επηρεάζοντας τις ζωές όλων.


Η Κέι, η γιαγιά, διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής της, την οποία αφιέρωσε στην ανατροφή της κόρης της, της εγγονής της, και φυσικά στο σύζυγό της, Τζέμ.


Η Λορείν, εργαζόμενη μητέρα, χωρισμένη εδώ και χρόνια, παλεύει να διατηρήσει τις ισορροπίες στη ζωή της.


Η Άμπερ, μια εργαζόμενη κοπέλα δεκαεννέα ετών, αντιμετωπίζει τη ζωή που απλώνεται μπροστά της.



Τζεμ Studio Μαυρομιχάλη
Τζεμ | Οι τρείς πρωταγωνίστριες | φωτ. Νίκος Νικόπουλος, Δάφνη Δίγκα


Η Κέι, εκτός από σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, είναι γυναίκα. Το μόνο άτομο το οποίο δεν πρόσεξε ποτέ, ήταν ο εαυτός της.

Οι ορμόνες της χορεύουν σαν τρελές, και... εεε είναι και αυτή η φαγούρα... ξέρεις που... ε δε μπορώ να σου πω, αλλά κατάλαβες, που την οδηγεί στη γιατρό της. Αλίμονο! Το φάρμακο δεν είναι η ξεκούραση. Όχι.

"Να πας στο Sex Shop!"

Η συμβουλή της γειτόνισσας της, είναι σίγουρα πιο χρήσιμη. Spoiler alert!

Πήγε.

Τζεμ Studio Μαυρομιχάλη
Μαρία Κανελλοπούλου | φωτ. Νίκος Νικόπουλος, Δάφνη Δίγκα

Η μοναδική Μαρία Κανελλοπούλου, ως Κέι, μας δείχνει πως η σεξουαλικότητα δεν

έχει φύλο και ηλικία. Είναι μια γυναίκα με ορμές, όμως και με αναστολές μιας και η ανατροφή της και η μέχρι τώρα ζωή της, δεν της δίδαξαν ποτέ να αγαπά πραγματικά.



Τζεμ Studio Μαυρομιχάλη
Στέλλα Κρούσκα | φωτ. Νίκος Νικόπουλος, Δάφνη Δίγκα


Η Στέλλα Κρούσκα, η Λορέιν, πρώτη φορά, μετά από αμέτρητα χρόνια, παίρνει το ρίσκο και δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό της, όμως αυτό δεν πηγαίνει και πολύ καλά. Δεν απογοητεύεται όμως. Δίνει και μια τρίτη. Και όπως λένε, μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη και...Και τελικά αξίζει τον κόπο.




Τζεμ Studio Μαυρομιχάλη
Βασιλίνα Κατερίνη | φωτ. Νίκος Νικόπουλος, Δάφνη Δίγκα



Η Βασιλίνα Κατερίνη, η μικρή Άμπερ. Όταν είσαι νέος, κι έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου, είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις ό,τι βρεθεί στο δρόμο σου. Εύκολο ή δύσκολο... Ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις. Τι συμβαίνει όμως όταν ο πελαργός σου χτυπήσει την πόρτα, σε μετεφηβική ηλικία. Πως μπορεί ένα κορίτσι να αντιμετωπίσει και μάλιστα μόνο του, τον ερχομό ενός παιδιού;





Το "Τζέμ" είναι ένα παράθυρο, με θέα γυναικείο ψυχισμό.

Ισορροπεί σε ένα σχοινί πάνω από ένα έργο κοινωνικό, αλλά και μια ρομαντική κομεντί.

Μέσα σε μια ώρα και κάτι μας παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα σε κομβικές για τη ζωή της φάσεις. Προβλήματα που ο μέσος άντρας, καλή ώρα όπως εγώ, δε θα μπορέσει να αντιληφθεί τη σοβαρότητά τους, μιας και δε θα μπει ποτέ στα παπούτσια μιας γυναίκας. Κι όμως, μέσα από αυτό το έργο, μέσα από την ανεμελιά αλλά και την αγωνία, μέσα από τη χαρά αλλά και τη θλίψη των πρωταγωνιστριών, ο θεατής, παύει να είναι άντρας ή γυναίκα. Είναι άνθρωπος.

Τζεμ Studio Μαυρομιχάλη
Τρείς γενιές αγκαλιά | φωτ. Νίκος Νικόπουλος, Δάφνη Δίγκα

Η συγγραφέας Ελέιν Μέρφυ, έχει καταφέρει και έχει "παντρέψει" δυσκολίες, χιούμορ, εμπειρίες ζωής μεγάλες και μικρές, θλιβερές και χαρμόσυνες, σε ένα έργο με γοργό ρυθμό, που δεν προλαβαίνει να κάνει "κοιλιά", γιατί και οι τρεις ηθοποιοί, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, έχουν ανεξάντλητη ενέργεια, και "ηλεκτρίζουν" τη σκηνή με τη δυναμικότητά τους.


Τα κορίτσια του "Τζεμ", σας περιμένουν μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου στο Studio Μαυρομιχάλη.















bottom of page