top of page

Review l "Πεταλούδες στο στομάχι" με την Κλέλια Ανδριολάτου l Τι είναι τελικά ο έρωτας;

Παρακολουθήσαμε την εβδομάδα που πέρασε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου την πολυαναμενόμενη παράσταση "Πεταλούδες στο στομάχι", σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Πεταλούδες στο στομάχι Θέατρο Νέου Κόσμου Κλέλια Ανδριολάτου
"Πεταλούδες στο στομάχι" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Λίγα λόγια για την υπόθεση


Τι είναι πια ο έρωτας εν έτη 2023; Είναι ο ίδιος με παλιά ή έχει αλλάξει; Πώς εκδηλώνεται; Πώς εκφράζεται; Σε ποιον απευθύνεται;

perta

Οι άνθρωποι ρισκάρουν για τον έρωτα. Ποντάρουν τη μια στιγμή και τα παρατάνε την άλλη. Ο έρωτας, το πιο παθιασμένο συναίσθημα βρίσκεται διαρκώς να ακροβατεί στη λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ αγάπης και μίσους. Μπορεί να πάρει και τις δύο μορφές εξίσου εύκολα.

Πεταλούδες στο στομάχι Θέατρο του Νέου Κόσμου Κλέλια Ανδριολάτου
"Πεταλούδες στο στομάχι" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο Ρ.Α. είναι ένας άνθρωπος παθιασμένος, καλλιτεχνικός και σε μια μόνιμη αναζήτηση της αγάπης. Με οποιοδήποτε κόστος. Ο έρωτας τον οδηγεί στα άκρα και δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα θυσίαζε στο βωμό του. Συμπεριλαμβανόμενης και της ίδιας του της ζωής.


Οι εντυπώσεις μας


Ο Κωνσταντίνος Ρήγος δημιούργησε ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα. Μια παράσταση για όλες τις αισθήσεις. Αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και είναι ειλικρινής, χωρίς να απολογείται. Οι χαρακτήρες του είναι απτοί, απλοί καθημερινοί άνθρωποι. Με μουσική, οπτικά εφέ, τραγούδι, οι περφόρμερς - όχι απλά ηθοποιοί - παρουσιάζουν μια διαφορετική ιστορία, με πολλά κεφάλαια γνωστά σε όλους μας.


Πεταλούδες στο στομάχι Θέατρο του Νέου Κόσμου Κλέλια Ανδριολάτου
"Πεταλούδες στο στομάχι" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Ο θίασος αποτελείται από 6 περφόρμερς. Τον Ρ.Α. και τα άτομα που αποτελούν τα κομμάτια της ζωής του που το καθόρισαν. Πρόκειται για εξαιρετικά ταλαντούχους ηθοποιούς όλων των ηλικιών και είναι σίγουρα ο πιο ποικιλόμορφος θίασος που έχω δει ως τώρα. Η διαφορετικότητα αποτελεί σημαία στην παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου, δίνοντας χώρο σε όλες τις οντότητες να υπάρξουν ισάξια. Μια παράσταση που αποτελεί ύμνο στην ισότητα, είτε αυτή είναι σεξουαλική, είτε φυλετική, ή και κοινωνική!


Φυσικά αξίζει να αναφερθεί πως πρωταγωνιστεί η απίστευτα μαγευτική Κλέλια Ανδριολάτου, η οποία έκλεψε καρδιές τον χειμώνα που πέρασε ως πρωταγωνίστρια στη νέα τηλεοπτική σειρά "Maestro" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη την οποία θα βρείτε διαθέσιμη στο Netflix. Στην παράσταση μας υποδύεται τη Μόλλυ, που θεωρώ πήρε το όνομα της από το γνωστό ναρκωτικό, καθώς ο έρωτας της αποτελεί ξεκάθαρα το "ναρκωτικό" του Ρ.Α. που είτε τον σηκώνει στα μεγαλύτερη ύψη είτε τον ρίχνει στην πιο βαθιά απελπισία.


Γιατί τελικά τι είναι ο έρωτας; Η αρρώστια ή η γιατρειά;



*Σημείωση: Η παράσταση προτείνεται για ηλικίες άνω των 18 ετών.




bottom of page