top of page

Review | Οι «Περσέας και Ανδρομέδα» "πετούν" με τον Πήγασο σε όλη την Έλλαδα

Παρακολουθήσαμε το «Περσέας και Ανδρομέδα» στο City Garden Festival, τόπο έναρξης της καλοκαιρινής τους περιοδείας!

Περσεας και Ανδρομέδα
Η Δανάη με τον μικρό Περσέα | φωτ. Ι. Χωριανοπούλου

Η ξεχωριστή Κάρμεν Ρουγγέρη λέει στο κοινό με τη γλυκιά της καλησπέρα «Από το θέατρο τα παιδιά μπορεί να μάθουν πολλά» κάτι που ισχύει στο έπακρο. Φέτος η παράσταση θα ταξιδέψει σε πολλά μέρη της Ελλάδας, έτσι όλα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το γλυκό ταξίδι του Περσέα στην πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας.



Περσέας Και Ανδρομέδα
Ο Περσέας, με το κεφάλι της Γοργόνας Μέδουσας | φωτ. Ι. Χωριανοπούλου



Ο Περσέας λίγες μέρες μετά τη γέννηση του θα βρεθεί σε ένα σεντούκι πεταμένο στη θάλασσα μαζί με τη μητέρα του Δανάη. Το σεντούκι θα ταξιδέψει και θα καταλήξει στη Σέριφο. Ο αγαθός και καλόκαρδος Δίκτης θα τους εντοπίσει και θα τους βοηθήσει πολύ. Όταν ο Περσέας γίνει πια ολόκληρο παλικάρι θα προσπαθήσει να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Εμπόδια και δυσκολίες θα βρει μπροστά του πολλές, αλλά και ένα όμορφο έρωτα!


Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση, και διαλόγους εύκολους και κατανοητούς για παιδιά όλων των ηλικιών. Τα υπέροχα κοστούμια και τα σκηνικά, μας βύθισαν στη μαγεία του μύθου, και για λίγη ώρα, "ταξιδέψαμε" κι εμείς παρέα με την Ανδρομέδα και τον Περσέα, καβάλα στον πάλλευκο Πήγασο!


Οι «Περσέας και Ανδρομέδα», πετούν σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα! Κι αν δεν τους δείτε στον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό, σίγουρα θα τους βρείτε σε κάποιο ανοιχτό θέατρο!





bottom of page