top of page

Review: Χένσελ και Γκρέτελ | διασκευή Δ. Κούτση

Έγινε ενημέρωση: 11 Νοε 2021


Χένσελ και Γκρέτελ
Ο Χένσελ και η Γκρέτελ κάνουν τις δουλειές του σπιτιού.

Το "Χένσελ και Γκρέτελ" είναι ένα από τα παραδοσιακά παραμύθια που έχουμε όλοι μας ακούσει σαν παιδιά. Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από τους αδερφούς Γκρίμ το 1812, οι οποίοι είχαν αφιερώσει τη ζωή τους στο να μαζεύουν τοπικά παραμύθια από την πατρίδα τους τη Γερμανία και να τα καταγράφουν. Αποτελεί μάλιστα ένα από τα πιο δημοφιλή τους παραμύθια παγκοσμίως. Ανά τα χρόνια το παραμύθι έχει μεταφραστεί, διασκευαστεί σε θεατρικά έργα και άλλα πολλά.


Το παραμύθι λέγεται ότι προέρχεται από τη μεσαιωνική περίοδο του Μεγάλου Λιμού (1.315-1.321 μ.Χ.) που οδήγησε στην εγκατάλειψη παιδιών από τους γονείς τους, προκειμένου να φροντίσουν τους εαυτούς τους.
Χένσελ και Γκρέτελ
Η κακιά μάγισσα έχει φυλακίσει το Χένσελ.

Τη φετινή χρονιά το έργο αυτό ανεβαίνει στο θέατρο από την παιδική σκηνή του "Θυμέλη - Έλλη Βοζικιάδου", βασισμένο στο λιμπρέτττο της Αντελάϊντ Βέττε από την όπερα του Ε. Χούμπερτιγκ, μία από τις καταξιωμένες γερμανικές όπερες. Στη συγκεκριμένη εκδοχή του είναι διασκευασμένο θεατρικά και με μουσική του Δ. Κούτση.


Με λίγα λόγια η υπόθεση

Χένσελ και Γκρέτελ
Η κακιά μάγισσα έχει παγιδεύσει το Χένσελ και την Γκρέτελ.
Χένσελ και Γκρέτελ
Οι γονείς του Χένσελ και της Γκρέτελ ψάχνουν τα παιδιά.

Ο Χένσελ και η Γκρέτελ είναι δυο μικρά πολύ φτωχά αδέρφια. Οι γονείς τους δουλεύουν ολημερίς και εκείνα μένουν στο σπίτι κάνοντας δουλειές, χορεύοντας και τραγουδώντας για να ξεχάσουν την πείνα τους. Όταν όμως η μητέρα τα στέλνει στο δάσος να μαζέψουν βατόμουρα, ο Χένσελ και η Γκρέτελ χάνουν το δρόμο τους. Πεινασμένα καθώς είναι τα παιδιά συναντούν στο δρόμο τους ένα όμορφο σπιτάκι - το όποιο ως δια μαγείας - είναι φτιαγμένο από ζαχαρωτά, καραμέλες και σοκολάτα. Στο σπιτάκι όμως δυστυχώς ζει μια κακιά μάγισσα η οποία τα φυλακίζει και τα ταΐζει για να τα φάει! Ευτυχώς όμως οι έξυπνοι μικροί πρωταγωνιστές καταφέρνουν να ξεγελάσουν την κουτή μάγισσα και να δραπετεύσουν! Τρέχοντας στο δάσος για να ξεφύγουν συναντούν τους γονείς τους που τους έψαχναν ανήσυχοι και η οικογένεια επανασυνδέεται ευτυχής.



Η γνώμη μας | μια κεφάτη διαδραστική παράσταση


Χένσελ και Γκρέτελ
Η μητέρα ψάχνει τα παιδιά της.

Η παράσταση "Χένσελ και Γκρέτελ" ανεβαίνει τη φετινή χειμερινή περίοδο για περιορισμένες παραστάσεις στο “Studio - New Star Art Cinema” και εμείς βρεθήκαμε στην πρεμιέρα για να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.


Το "Χένσελ και Γκρέτελ" είναι μια παράσταση γεμάτη ενέργεια για παιδιά ιδανικά έως 10 ετών. Καθώς είναι βασισμένο σε οπερέτα, περιέχει πλήθος απολαυστικών τραγουδιών τα οποία οι ηθοποιοί εκτελούν με πολύ κέφι! Είναι παράλληλα μια παράσταση διαδραστική η οποία κρατά το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων στο έπακρο και τους κάνει να γελάνε με τις ώρες. Παράλληλα περνάει έμμεσα στα παιδιά σημαντικά μηνύματα για την εξυπνάδα, το θάρρος και την ευρηματικότητα, ενώ παράλληλα τονίζει την οικογενειακή και αδελφική αγάπη που νικούν όλες τις δυσκολίες.

Χένσελ και Γκρέτελ
Ο Χένσελ και η Γκρέτελ βρίσκονται χαμένοι στο δασος.


Πρωταγωνιστούν:


Μαρία Συμεών, Βασίλης Ασημάκης, Έλλη Λορέντη, Νίκη Αναστοπούλου.


Λιμπρέττο: Αντελάϊντ Βέττε


Θεατρική διασκευή: Διονύσης Κούτσης / Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου / Μουσική: Ε. Χούμπερτινγκ / Διονύσης Κούτσης


Σκηνικά: Χαράλαμπος Σεπεντζής / Κοστούμια: Έλσα Βώκου / Φωτισμοί: Ιωάννα Κούτση / Ηχοληψία: Σταμάτης Αρβανιτίδης



Ημέρες και ώρες παραστάσεων:


Κυριακές 14, 21, & 28 Νοεμβρίου στις 11:15 π.μ.


Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ το άτομο.


Άνεργοι-πολύτεκνοι: 5 εύρώ το άτομο.


Τιμή ομαδικού εισιτηρίου άνω των 20 ατόμων: 5 ευρώ το άτομο.





“STUDIO – NEW STAR ART CINEMA”


Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής


Πάρκινγκ: ακριβώς δίπλα στο κινηματοθέατρο.



Πληροφορίες στο θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ-ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ» στο τηλέφωνο 210-8657677




bottom of page