top of page

Στο Εθνικό θα δείτε την εξαιρετική παιδική παράσταση «Η Χάιντι & τα βουνά» του Ανδρέα Φλουράκη

Έγινε ενημέρωση: 28 Φεβ





Η παιδική παράσταση «Η Χάιντι & τα βουνά» παρουσιάζεται φέτος σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» του Εθνικού Θεάτρου. Πρόκειται για μια παιδική παράσταση που ενδείκνυται και για τους μεγάλους, οπότε πάρτε λοιπόν από το χέρι τα παιδιά, τα εγγόνια, τα ανίψια, τα βαφτιστήρια σας και αφιερώστε χρόνο για να δείτε αυτό το υπέροχο έργο.


Η πασίγνωστη ιστορία της Χάιντι


Η ιστορία της Χάιντι, που οι μεγαλύτεροι γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες, ξεκινά όταν το μικρό κοριτσάκι βρίσκεται παρά τη θέληση της να ζει με τον ιδιόρρυθμο παππού της στην καλύβα του, κάπου στις θεόρατες κορυφές των Άλπεων. Τα θέλγητρα της φύσης σταδιακά την κάνουν να την αγαπήσει και να βροντοφωνάζει την ευτυχία της και έτσι απλά να κάνει όλους τους ανθρώπους γύρω της το ίδιο ευτυχισμένους με εκείνη. Ξαφνικά αναγκάζεται, για μια ακόμη φορά να φύγει και να ζήσει σε ένα πλούσιο σπίτι στη Φρανκφούρτη όπου εκεί θα γίνει φίλη με την Κλάρα και θα της κάνει συντροφιά. Η φιλία είναι αληθινή και βαθιά για τα δύο κορίτσια. Η αγάπη όμως της Χάιντι για τα βουνά δεν μπορεί να την κάνει να ξεχάσει τις όμορφες στιγμές εκεί, ούτε τους ανθρώπους φυσικά που είχε αφήσει πίσω. Η ιστορία εξελίσσεται αισίως και η Χάιντι θα γυρίσει πίσω στις Άλπεις και όχι μόνο αυτό αλλά αίφνης θα γνωρίσει στην Κλάρα τις ομορφιές που κρύβονται στις πρανές. Εκεί όλα μοιάζουν μαγικά και τα αδύνατα δυνατά…Η φιλία, η αγάπη, η ουσιαστική προσπάθεια επιλύουν όλα τα θέματα ακόμη και τα πιο πολυδιάστατα...

Στο Εθνικό Θέατρο θα δείτε την εξαίρετη παιδική παράσταση «Η Χάιντι & τα βουνά» του Ανδρέα Φλουράκη

Για μικρούς και μεγάλους

Η ερμηνεία των ηθοποιών, τα πολλά μηνύματα της παράστασης, η εξαίσια μουσική ήταν όλα τόσο έντονα που δεν μπορούσα να αφήσω το βλέμμα μου από την σκηνή. Στην αρχή σκέφτηκα ότι η παράσταση αυτή δεν απευθύνεται σε πολύ μικρές ηλικίες, όσο όμως η ώρα περνούσε σκέφτηκα ότι και μόνο τα μουσικά όργανα που τα παιδιά βλέπουν στην σκηνή είναι κάτι που όντως αξίζει να έχουν ως εικόνα.


Μέσα από την ιστορία βιώνουμε την αλλαγή που μπορεί να προκαλέσει ένα παιδί με τα λόγια και τις πράξεις του. Βιώνουμε τα στάδια της ζωής σε όλες τις εκφάνσεις της.

Άννα Σολδάτου



bottom of page