top of page

Review | Χορεύοντας με τη θύελλα

Έγινε ενημέρωση: 20 Ιαν

Μια θύελλα έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή ενός μοναχικού και εκκεντρικού άντρα.


Ο Τάκης Παπαματθαίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί χέρι-χέρι με τη Γιούλη Ηλιοπούλου στην παράσταση "Χορεύοντας με τη θύελλα".

Οι σειρήνες ηχούν, και όλοι οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να κοπάσει η μαινόμενη θύελλα. Ο Πάτρικ όμως, δεν είχε ιδέα πως η θύελλα θα έρθει και θα εγκατασταθεί μέσα στο σπίτι του.


Η Τζούντιθ, μια ιδιαίτερα εκκεντρική γυναίκα έρχεται στην πόρτα του προς αναζήτηση τροφής.

Χορταίνει όμως ο άνθρωπος μόνο με φαγητό;

Εντάξει, βιολογικά μιλώντας, η απάντηση είναι ναι.

Φαΐ, νερό, κι όλα καλά.

Τι γίνεται όμως με την ψυχή;


Λίγοι είναι αυτοί που παραδέχονται πως μπορούν να ζήσουν μόνοι, και ακόμα λιγότεροι αυτοί που το εννοούν.

Η αγάπη και η συντροφικότητα αποτελούν θεμέλιους λίθους, τόσο για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, όσο και για το χτίσιμο μιας υγιούς κοινωνίας.


Η Τζούντιθ έρχεται σαν θύελλα στη ζωή του Πάτρικ, για να ενώσουν τις μοναξιές τους.

Μέσα από αστείες αλλά και συγκινητικές καταστάσεις, οι δύο αυτοί άνθρωποι θα έρθουν πιο κοντά, τόσο ο ένας στον άλλον, όσο και στους εαυτούς τους.

Θα πουν αλήθειες, ευχάριστες και λυπηρές, και τελικά αυτή η θύελλα θα φέρει στη ζωή τους τη λιακάδα που τόσο περίμεναν να βρουν.


Κάπως έτσι γίνεται και στη ζωή.

Κάποιος ή κάποια βρίσκεται πάντα στο δρόμο κάποιου ή κάποιας άλλης, και μέσα από μια "θύελλα" μαθαίνουμε τον εαυτό μας, τα όρια μας, αλλά και τους εαυτούς και τα όρια των άλλων. Κάποιες θύελλες τις ακολουθεί η λιακάδα, και κάποιες άλλες...


Φορέστε το παλτό σας, πάρτε τις ομπρέλες σας, και "χορέψτε" μέσα στη θύελλα, μέχρι το τέλος του Φλεβάρη, στο Θέατρο Πειραιώς 131


Καλή θέαση!





bottom of page