top of page
Εικόνα συγγραφέαΕυρυγένης

Review | Χορεύοντας με τη θύελλα

Έγινε ενημέρωση: 20 Ιαν

Μια θύελλα έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή ενός μοναχικού και εκκεντρικού άντρα.


Ο Τάκης Παπαματθαίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί χέρι-χέρι με τη Γιούλη Ηλιοπούλου στην παράσταση "Χορεύοντας με τη θύελλα".

Οι σειρήνες ηχούν, και όλοι οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να κοπάσει η μαινόμενη θύελλα. Ο Πάτρικ όμως, δεν είχε ιδέα πως η θύελλα θα έρθει και θα εγκατασταθεί μέσα στο σπίτι του.


Η Τζούντιθ, μια ιδιαίτερα εκκεντρική γυναίκα έρχεται στην πόρτα του προς αναζήτηση τροφής.

Χορταίνει όμως ο άνθρωπος μόνο με φαγητό;

Εντάξει, βιολογικά μιλώντας, η απάντηση είναι ναι.

Φαΐ, νερό, κι όλα καλά.

Τι γίνεται όμως με την ψυχή;


Λίγοι είναι αυτοί που παραδέχονται πως μπορούν να ζήσουν μόνοι, και ακόμα λιγότεροι αυτοί που το εννοούν.

Η αγάπη και η συντροφικότητα αποτελούν θεμέλιους λίθους, τόσο για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, όσο και για το χτίσιμο μιας υγιούς κοινωνίας.


Η Τζούντιθ έρχεται σαν θύελλα στη ζωή του Πάτρικ, για να ενώσουν τις μοναξιές τους.

Μέσα από αστείες αλλά και συγκινητικές καταστάσεις, οι δύο αυτοί άνθρωποι θα έρθουν πιο κοντά, τόσο ο ένας στον άλλον, όσο και στους εαυτούς τους.

Θα πουν αλήθειες, ευχάριστες και λυπηρές, και τελικά αυτή η θύελλα θα φέρει στη ζωή τους τη λιακάδα που τόσο περίμεναν να βρουν.


Κάπως έτσι γίνεται και στη ζωή.

Κάποιος ή κάποια βρίσκεται πάντα στο δρόμο κάποιου ή κάποιας άλλης, και μέσα από μια "θύελλα" μαθαίνουμε τον εαυτό μας, τα όρια μας, αλλά και τους εαυτούς και τα όρια των άλλων. Κάποιες θύελλες τις ακολουθεί η λιακάδα, και κάποιες άλλες...


Φορέστε το παλτό σας, πάρτε τις ομπρέλες σας, και "χορέψτε" μέσα στη θύελλα, μέχρι το τέλος του Φλεβάρη, στο Θέατρο Πειραιώς 131


Καλή θέαση!





Comments


bottom of page