top of page

Πονηρό Πνεύμα | Από το Εθνικό Θέατρο



Η ζωή του Τσαρλς και της Ρουθ κυλούσε ήρεμα στο Κεντ μέχρι που κάνει την εμφάνιση του το φάντασμα της πρώτης συζύγου του Τσαρλς, της Ελβίρας. Το σπίτι μετατρέπεται σε πεδίο μάχης και ο Τσαρλς βρίσκεται ανάμεσα σε δυο γυναίκες που ζητούν την αποκλειστική προσοχή του. Ένα ατύχημα θα στοιχίσει τη ζωή και της Ρουθ, η οποία, όμως, δεν θα εγκαταλείψει τον Τσαρλς αφού θα επιστρέψει κι αυτή στο σπίτι ως φάντασμα. Ο Τσαρλς παγιδευμένος ανάμεσα στα καπρίτσια των δύο συζύγων ψάχνει να βρει σωτηρία… Μοναδική του σύμμαχος σ’ αυτή την απροσδόκητη κατάσταση η μαντάμ Αρκάτι.

Ο μοναδικός Νόελ Κάουαρντ, μια πολυσχιδής καλλιτεχνική προσωπικότητα, κάνει τα δικά του «μαγικά» βάζοντας στη φόρμουλα δύο μέρη πνευματισμού και ένα μέρος παρεξηγήσεων για να φτιάξει το ξόρκι μιας αριστοτεχνικά δομημένης κωμωδίας με καυστικό χιούμορ για τον «γάμο» και τις δυσκολίες της συζυγικής πίστης.

Το Πονηρό πνεύμα, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο, γράφτηκε το 1941 και έκανε πρεμιέρα στο Ουέστ Εντ, σημειώνοντας ρεκόρ παραστάσεων. Αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες του συγγραφέα σε Αγγλία και Αμερική και γνώρισε αρκετές προσαρμογές ως μιούζικαλ, κινηματογραφική ταινία (1945 και 2020), ραδιοφωνική παράσταση, τηλεταινία.


Ερμηνεύουν αλφαβητικά οι ηθοποιοί

Γιώργος Γλάστρας, Θανάσης Δήμου, Ειρήνη Λαφαζάνη, Κατερίνα Λέχου, Άννα Μάσχα, Αμαλία Μουτούση, Αργύρης Ξάφης, Κωνσταντίνα Τάκαλου



Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Έρι Κύργια

Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς

Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Κίνηση: Μαρκέλλα Μανωλιάδη

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Έφη Χριστοδουλοπούλου

Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτα Παπαδημητρίου

Γ΄ βοηθός σκηνοθέτη: Μάγια Κυριαζή

Βοηθός σκηνογράφου: Άννα Ζούλια


Σάββατο, Κυριακή & επίσημες αργίες: Διακεκριμένη Ζώνη 25€ Α' Ζώνη 18€ | Β' Ζώνη (Α' Εξώστης) 15€ Γ' Ζώνη (Β' Εξώστης) 10€

Τετάρτη & Πέμπτη: Διακεκριμένη Ζώνη 18€ Α' & Β' Ζώνη 15€

Παρασκευή: Διακεκριμένη Ζώνη 18€ Γενική Είσοδος 13€ Θέσεις περιορισμένης ορατότητας 10€


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Ταμεία Εθνικού Θεάτρου (Κτήριο Τσίλλερ & Θέατρο Rex)

Πληροφορίες: Ταμεία Κτηρίου Τσίλλερ (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24), τηλ. 210.5288170-171


TICKET SERVICES

Online αγορά εισιτηρίων: www.ticketservices.gr

Τηλεφωνικά: 210 7234567

Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)


Οι Σκηνές του Εθνικού Θεάτρου λειτουργούν ως «αμιγείς» χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Η είσοδος των θεατών θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.
Για θεατές άνω των 18 ετών απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Για παιδιά και εφήβους από 4 έως 17 ετών, εναλλακτικά, απαιτείται η δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου.
Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.


bottom of page