top of page

«Έργο Δύο Προσώπων» | του Τενεσί Ουίλιαμς

Η Αλίκη Κατσαβού σκηνοθετεί το "Έργο Δύο Προσώπων" του Τενεσί Ουίλιαμς στο Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8-12, Γκάζι) κάθε Σάββατο 21.30 και Κυριακή 18.30.

Πρεμιέρα 7 Οκτωβρίου 2023

«Έργο Δύο Προσώπων» - Θέατρο

Είναι ένα έργο για την πορεία προς τη λύτρωση δύο ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τις ψυχικές επιπτώσεις της απομόνωσης και της περιθωριοποίησης στις ήδη εύθραυστες ψυχές τους.

Αν και στην Ελλάδα δεν είναι τόσο γνωστό, ο ίδιος ο Τενεσί Ουίλιαμς του είχε μεγάλη αδυναμία. Μάλιστα έλεγε ότι είναι το πιο όμορφο έργο του μετά το "Λεωφορείο ο Πόθος".


Υπόθεση

Δύο αδέλφια, η Κλερ κι ο Φελίς, που είναι ηθοποιοί, βρίσκονται παρατημένοι από το θίασό τους σε ένα θέατρο της επαρχίας, σε ένα μέρος που ονομάζεται Νέα Βιθεσδά. 
Αντιμέτωποι (ίσως) με ένα κοινό που περιμένει μια παράσταση, αλλά περισσότερο για να λυτρωθούν από τον φόβο που προκαλεί ο εγκλεισμός και η κοινωνική απομόνωση, ερμηνεύουν το «Έργο δύο προσώπων». Πρόκειται για μια ψευδαίσθηση μέσα σε μια ψευδαίσθηση, μια «κραυγή» από την απομόνωση, τον πανικό και τον φόβο.
Μέσα σε αυτή τη διπλή πλοκή, με τη σύμβαση ενός έργου μέσα σε ένα έργο, οι χαρακτήρες της Κλερ (Clare) και του Φελίς (Felice) είναι ψυχολογικά κατεστραμμένοι από το να είναι μάρτυρες της τραυματικής δολοφονίας/αυτοκτονίας των γονιών τους. Από το περιστατικό παρέμειναν κλεισμένοι στο σπίτι της οικογένειας και προσπαθούν να κάνουν διστακτικές επαφές με τον έξω κόσμο. Ταυτόχρονα, καθώς οι ηθοποιοί βυθίζονται μέσα και έξω από την παράσταση, αυτοσχεδιάζοντας μέρη που δεν έχουν απομνημονευτεί ή δεν έχουν γραφτεί ακόμη, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διαφοροποιηθούν οι ηθοποιοί από τους χαρακτήρες και η πραγματικότητα από την ψευδαίσθηση.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Τενεσί Ουίλιαμς

Απόδοση-Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού

Σκηνικά-Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος

Μουσική: Τάσος Καρακατσάνης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σωσσάνα Χρονοπούλου

Παίζουν: Αλίκη Κατσαβού, Ιάσων Λαγουτάρης

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Φωτογραφίες παράστασης: Μαρία Παγώνη

Ξύλινες Κατασκευές: Παναγιώτης Παλαιοθόδωρος

Παραγωγή: Θεατρομάθεια 2023-24

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ & Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τιμές εισιτηρίων: 15€ (γενική είσοδος), 12€ (άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, φοιτητές, άνω 65), ειδικές τιμές για γκρουπ και για ατέλειες

Παραστάσεις: Σάββατο 21.30 & Κυριακή 18.30

Διάρκεια: 110΄ (χωρίς διάλειμμα)

Πρεμιέρα: 7 Οκτωβρίου 2023 (έως 14/1/2024)

Προπώληση: more.com



Θέατρο Αλκμήνη

Αλκμήνης 8-12, Γκάζι

bottom of page