top of page

Review: «Απαγορεύεται η μουσική» | παιδική παράσταση από την ομάδα Κοπέρνικος

Φέτος άκουσα πολύ καλά λόγια σε αρκετές παρέες γονέων για τις παιδικές παραστάσεις που ανεβάζει η ομάδα Κοπέρνικος. Έτσι αποφάσισα ένα πρωινό Κυριακής να πάρω τη κόρη μου και μια πολύ καλή της φίλη και να πάμε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννη για να παρακολουθήσουμε  το «Απαγορεύεται η μουσική».


θέατρο «Απαγορεύεται η μουσική»

Μπαίνοντας στην τεράστια αίθουσα (αργήσαμε και μπήκαμε σχεδόν τελευταίες) εντυπωσιάστηκα, διαπιστώνοντας ότι δεν υπήρχε σχεδόν καμία άδεια θέση. Χάρηκα που είδα οικογένειες με παιδιά διαφορετικών ηλικιών να βρίσκονται εκεί για τον ίδιο λόγο όπως και εγώ. 


Το σκηνικό ήταν λιτό, τόσο όσο πρέπει και με εξέπληξε θετικά το πόσο έξυπνα ήταν φτιαγμένο, αφού όσο εκτυλισσόταν το έργο, άλλαζε συνεχώς από τους ίδιους τους ηθοποιούς. 



Σε μια πολυκατοικία όπου ζουν άνθρωποι με διαφορετικά ενδιαφέροντα στην καθημερινότητά τους, καλούνται να συνυπάρξουν εντελώς αθόρυβα λόγω της σθεναρής πεποίθησης του κύριου Ευδαίμων ότι όλοι οι ήχοι είναι ενοχλητικοί. Ωστόσο, ένας νέος γείτονας έρχεται να αποδείξει ότι η μουσική βρίσκεται παντού και είναι αυτή που μπορεί να κάνει τους πάντες χαρούμενους. Το συγκλονιστικό κείμενο της παράστασης περνάει στους θεατές κάθε ηλικίας το μήνυμα πως «Όλα είναι μουσική», κάτι το οποίο με βρίσκει απολύτως σύμφωνη.


Πρόκειται για μια άρτια παράσταση, άκρως δημιουργική και μαγική που καλύπτει μεγάλη γκάμα ηλικιών. Το μεράκι, η δουλειά, οι γνώσεις των ηθοποιών, καθώς και η μουσική όλης της ομάδας αποτελούν όλα τα βασικά συστατικά στοιχεία για ένα αξέχαστο κυριακάτικο ταξίδι.


«Απαγορεύεται η μουσική» θέατρο


Σταθήκαμε τυχερές και στο τέλος της παράστασης είχαμε την ευκαιρία να αγοράσουμε βιβλία της ομάδας Κοπέρνικος. Ο εξαιρετικός συγγραφέας Άγγελος Αγγέλου υπέγραφε με πολύ αγάπη και καλοσύνη τα βιβλία που αγόραζαν οι μικροί μας φίλοι! Η κόρη μου και η φίλης της ενθουσιάστηκαν και μου εξομολογήθηκαν ότι ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή Κυριακή.





bottom of page