top of page

«Στα όρια» | του Κρις Κούπερ {Από 25/10}

Άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε έναν κόσμο που καταρρέει, άνθρωποι που οι καταστάσεις τους αναγκάζουν να ακροβατούν "Στα όρια". Οι ήρωες του Κρις Κούπερ, φυγάδες της φρίκης ενός πολέμου ή/και μιας σκληρής καθημερινότητας, βρίσκουν καταφύγιο στη σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» του Θεάτρου REX και αποδεικνύουν πώς μέσα από τα συντρίμμια μπορεί να ανθίσει η ελπίδα, πώς η φαντασία προσφέρει μια ασπίδα προστασίας και την ώθηση για ένα άλμα στα σύννεφα.

«Στα όρια» - Θέατρο

Η φαντασία, άλλωστε, είναι αυτή που θα βοηθήσει δύο μικρά παιδιά όταν εγκαταλείπουν την πατρίδα τους εξαιτίας μιας σφοδρής πολεμικής σύγκρουσης. Αναζητώντας την ασφάλεια θα αναγκαστούν να διαβούν τόπους αφιλόξενους, να προσπεράσουν ενέδρες, να αντιμετωπίσουν εχθρούς και εμπόδια πασχίζοντας όχι απλώς να επιβιώσουν αλλά να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά τους. Όταν καταφέρουν να διασχίζουν τα σύνορα, θα αναζητήσουν προστασία στο ορεινό εξοχικό μιας οικογένειας. Μια συνηθισμένη οικογένεια με διαφορετικού είδους προβληματισμούς και ανησυχίες: την αποξένωση των μελών της, την απουσία συναισθηματικής σύνδεσης, την αντιζηλία μεταξύ των αδερφών, το χάσμα στη σχέση γονιών και παιδιών. Άνθρωποι που, έχοντας λύσει το ζωτικό πρόβλημα της επιβίωσης, παρακολουθούν αποστασιοποιημένοι τα όσα συμβαίνουν στον έξω κόσμο. Κάθε μέλος της οικογένειας θα αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο στον ερχομό των απρόσκλητων ξένων, χωρίς να γνωρίζει ότι η αναπάντεχη αυτή συνάντηση θα αλλάξει τη ζωή όλων.Η παράσταση παρουσιάζεται ως επιστέγασμα της νέας συνεργασίας του Εθνικού Θεάτρου και της Unicef στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κάνουμε θέατρο για την ειρήνη». Νεαροί πρόσφυγες από χώρες εμπόλεμης ζώνης δούλεψαν σε ένα πρώτο στάδιο με Έλληνες/ίδες συνομήλικούς/ες τους αλλά και με θεατρο-παιδαγωγούς και ηθοποιούς του Εθνικού Θεάτρου και εν συνέχεια με τον ίδιο τον συγγραφέα μετατρέποντας το προσωπικό σε συλλογικό, μετασχηματίζοντας εμπειρίες και βιώματα, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο πολύτιμο υλικό για τη δημιουργία του έργου και της παράστασης. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Τζούλια Διαμαντοπούλου

Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου

Σύμβουλος δραματουργίας: Ειρήνη Μουντράκη

Σκηνικά: Τίνα Τζόκα

Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου

Μουσική: Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης

Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Δραματολόγος παράστασης: Ευτυχία Χαραλαμπάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Πάνος Κούγιας

Βοηθός σκηνογράφου: Σταύρος Μπαλής

Βοηθός ενδυματολόγου: Έμιλυ Κουκουτσάκη

Βοηθός μουσικού: Γιάννης Κονσολάκης

Φωτογραφίες παράστασης: Κάρολ Γιάρεκ

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Ασημίνα Αναστασοπούλου, Μαλαματένια Γκότση, Ελένη Ζαραφίδου, Βασίλης Καλφάκης,Βασίλης Καραμπούλας, Μελίνα Κοτσέλου, Ευσταθία Λαγιόκαπα, Μιχαήλ Μελίσσης, Νάνσυ Σιδέρη, Γιώργος Σκαρλάτος


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η είσοδος για θεατές κάτω των 18 ετών είναι ελεύθερη.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00, Κυριακή στις 19:30

Προπώληση εισιτηρίων:Θέατρο REX

Πανεπιστημίου 48, Αθήνα 105 64
Comments


bottom of page