top of page

Review l Στο "Αυτά απο μένα" ο Κωνσταντίνος Μπούρας Μπαϊμάκος υπόσχεται μόνο αστειάρες!

Έγινε ενημέρωση: 27 Αυγ 2023

Την πρώτη του σόλο stand up comedy παράσταση «Αυτά από μένα» παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Μπούρας Μπαϊμάκος, για δεύτερη χρονιά φέτος στο θέατρο Αλκμήνη.


Στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αθηναϊκή σκηνή του stand up comedy, τα είδη κωμωδίας που παρουσιάζονται είναι πολλά και για να ξεχωρίσεις πρέπει να βρεις το δικό σου χαρακτήρα. Και ο Κωνσταντίνος Μπούρας Μπαϊμάκος τον έχει βρει. Είναι 35 χρονών και μοιάζει 19, ενώ χωρίς το μουστάκι μοιάζει 9. Κατά τα άλλα, υπόσχεται στις παραστάσεις του μόνο αστειάρες!


Η παράσταση του Μπούρα είναι σαν ένα πάρτι – αυτό ειναι inside joke, να δείτε την παράσταση αν θέλετε να το καταλάβετε – θα μπορούσαμε ίσως να πούμε που κρατάει ως το πρωί, όχι ψέματα, μιάμιση ώρα κρατάει στην πραγματικότητα, γελάς πολύ και μετά πας σπίτι σου να κοιμηθείς.


Ο Μπούρας μας μιλά για αστυνομικούς σε σκειτμπορντ ή σε μονόκυκλα, υποδύεται πλήθος προσωπικοτήτων – κάνοντας μας να ανησυχούμε για την ψυχική του ισορροπία – μιλά για τους φασίστες, τους ταξιτζήδες, για τις σχέσεις, την κατάθλιψη, για τις γυναίκες κόμπρες και φυσικά για τις ζωές στο Candy Crush Saga.


Κατέχει αυτό το λατρεμένο και απολαυστικό – κατά τη γνώμη μου – κυνικό, σχεδόν μαύρο χιούμορ. Σχολιάζει με καυστικό τρόπο και δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο.


Εντυπωσιακή είναι η αλληλεπίδραση του με το κοινό που είναι ξεκαρδιστική αλλά ακροβατώντας στα όρια της επιθετικότητας. Γιατί αυτός είναι ο Μπούρας, αιχμηρός τη μια και γλυκός την άλλη. Ότι πλήρωσες παίρνεις. Άλλωστε παίζει σε θέατρο, κάνει τέχνη!





bottom of page