top of page

Review| "Πες μου ότι είναι ψέμα"

Στο θέατρο Nous, τον φρέσκο και δημιουργημένο με μεράκι χώρο, δύο βήματα από την πλατεία Βικτωρίας, ανεβαίνει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων η κωμωδία "Πες μου ότι είναι ψέμα- Επιχείρηση Ωρωπός".

Το έργο αποτελεί την ελληνική διασκευή του THE LYING KIND του σκωτσέζου Anthony Neilson, ο οποίος κάθε άλλο παρά Σκρούτζ είναι σε ό,τι αφορά το χιούμορ!


Σπυρος Πουλης Κωστας Αποστολακης
Σπυρος Πουλης και Κωστας Αποστολακης σε δραση

Είναι Πάσχα και ο Σπύρος με τον Κώστα, φίλοι από μωρά παιδιά και αδέρφια στην καρδιά περνούν με ηρεμία τη βάρδια τους στο αστυνομικό τμήμα του Ωρωπού.

Κάποιος όμως έρχεται για να ταράξει την ήσυχη βάρδια τους. Ο Πασχάλης!

Ένα παιδί-κουμπί που λέει και ο λαός. Ένα παιδί σπαθί ή μάλλον...κόκαλο. Λες να φταίει που η πλατεία Βικτωρίας είναι δυο τετράγωνα μακριά από το θέατρο;

Και αυτό ήταν το κοινωνικό μήνυμα της ημέρας.

Προχωράμε.

Ο Πασχάλης έχει έρθει να καταγγείλει τον απάνθρωπο εργοδότη του.

Και να ήταν μόνο αυτό;

Ένα σκυλάκι χάθηκε, ένα αυτοκίνητο τράκαρε, μια γυναίκα έχει τρελαθεί, ένας υποψήφιος δήμαρχος τάζει λαγούς με πετραχήλια στους συνδημότες του και...

Και τέλος πάντων, ποιος Θεός καταράστηκε τον Σπύρο και τον Κώστα, που ήθελαν απλά να γυρίσουν στο σπιτάκι τους να φάνε το αρνάκι τους;


Κωνσταντια Χριστοφορίδου Μανος Πιντζης
Το ζευγος Κελαλα-Μαλαφακα

Το "Πες μου ότι είναι ψέμα"- που μπορεί να το έχετε δει και παλιότερα με τον τίτλο "Ψέμα στο ψέμα" (μην "βιαστείτε" να θυμηθείτε τους πρωταγωνιστές) είναι μια θεατρική φάρσα που μέσα από απανωτές ξεκαρδιστικές καταστάσεις με έντονα τα σημάδια της μαύρης κωμωδίας.


Ο Τάσος Ιορδανίδης, έχοντας ένα ήδη επιτυχημένο κείμενο, το παίρνει από την πατρίδα του και το μεταφέρει στην Ελλάδα όπου του φοράει την τραγελαφική ελληνική "κανονικότητα" και με εύστοχο και καυστικό τρόπο, σατιρίζει τα κακώς κείμενα.


Ο Αντωνης Καλομοιρακης ειναι ο μεγαλος μπαλαντερ "Πασχαλης"

Με χιουμοριστικές αναφορές σε πρόσωπα και καταστάσεις να παραπαίουν ανάμεσα στο σήμερα και σε περασμένες δεκαετίες, οι τρείς γενιές που θα περάσουν από τις αφράτες θέσεις του Nous θα γελάσουν με την ψυχή τους.

Το παλιό ορθόδοξο ΠΑ.ΣΟ.Κ, η Μελίνα Μερκούρη, ο Μάρτιν Σκορτσέζε, η Νατάσα Μποφίλου και η Ελεονόρα Ζουγανέλη, όλοι περνάνε από τη σκηνή, έστω και σαν ιδέα.

ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ.

Μολαταύτα, οι νέοι κάτω των 25 θα δυσκολευτούν λίγο με κάποια αστεία. But it's ok!


Πάνω στην "αφαιρετική" σκηνή του θεάτρου διαδραματίζεται ένα ανθρωποκυνηγητό γεμάτο τρέλα και γέλιο, που... φτάνει τελικά να σκίσει την ψυχή του θεατή στα δυο.

Οι Σπύρος Πούλης, Κώστας Αποστολάκης, Κωνσταντία Χριστοφορίδου, Μάνος Πίντζης, Αντώνης Καλομοιράκης, τα Στρουμφάκια και ο Πίκατσου θα σε κάνουν να δακρύσεις από τα γέλια αλλά και από τη συγκίνηση.

Όχι δεν με πήραν οι αναθυμιάσεις από την πλατεία Βικτωρίας, αλήθεια σου λέω.


Η μεγάλη υπόκλιση των πρωταγωνιστών

ΘΥΜΗΣΟΥ!

Ο αριθμός των παραστάσεων είναι περιορισμένος, οπότε μην το σκέφτεσαι και πολύ!


Καλή θέαση!







bottom of page