top of page

Review | Ω θεοί!

Έγινε ενημέρωση: 4 Μαρ 2023

Μια σάτιρα εμπνευσμένη από τη μυθολογία για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί θα έλεγα…αν δεν αφορούσε κάτι εντελώς ανανεωμένο από την ΑβγιΠαπ. Πριν από δυο χρόνια ξεκίνησε με την παράσταση «Ξεκατίνιασμα του Ολύμπου» και ήρθε να μας ξανασυστηθεί με τη νέα βερσιόν «Ω Θεοί» σε σκηνοθεσία του πολυτάλαντου Δημήτρη Κανέλλου.


Review |  Ω θεοί! θέατρο

Το έργο μας μυεί στα άδυτα του Δωδεκάθεου και διαδραματίζεται στο θέατρο OLVIO κάθε Κυριακή βράδυ. Μια πρωτότυπη σάτυρα που βγάζει στη φόρα τα καλά, τα κακά και τα ενδιάμεσα των τότε εποχών, ξεκινώντας με κύριο θέμα του ποιον θα στηρίξουν στον γνωστό σε όλους ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Έλληνες ή Τρώες;! Ή για να το θέσω καλύτερα, τι συμφέρει και ποιον;! Θα εξηγήσω όμως αμέσως…


Review |  Ω θεοί! θέατρο

Η αναφορά της ιστορίας έχει να κάνει σίγουρα με τη μυθολογία - δεν το κρύβει άλλωστε και το φωνάζει ακόμα και μέσα από τους διαλόγους, χρησιμοποιώντας έμμετρο λόγο και στιχομυθία που σατιρίζει τα γεγονότα με μια δόση σκληρής αλήθειας. Παντρεύει τον Όμηρο με το σήμερα με τέτοιο τρόπο που προσφέρει άπλετο γέλιο, τραγούδι και αθυροστομία σε όλο του το μεγαλείο (γι' αυτό άλλωστε η παράσταση είναι κατάλληλη από 12 ετών και άνω). Θίγει επίσης πολλές αλήθειες μέσω των θεών - υπουργών - κυβερνώντων της και καταλήγει για ακόμα μια φορά στο ότι η εξουσία είναι για λίγους και εκλεκτούς διότι διαφθείρει και μεταλλάσσει τους ανθρώπους. Το καστ των ηθοποιών είναι εξαιρετικό και αποδίδουν το ρόλο τους ο καθένας με τρόπο μοναδικό δίνοντας τη δική του πινελιά και κάνοντας μας να κλαίμε κυριολεκτικά από τα γέλια.


Η πρωταρχική ιδέα του έργου έχει λάβει το 3ο βραβείο στο Β΄Πανελλήνιο Διαγωνισμό Θεατρικής Συγγραφής του 2018 της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννη. Αξίζει να μπείτε στο «χορό της» και να ζήσετε για λίγο ξέγνοιαστα, μη ξεχνώντας όμως την καθημερινότητα, αλλά αντίθετα αντιμετωπίζοντας τη με μια άλλη ματιά πιο…Ομηρική!


Μαρίζα Πετσωτή





bottom of page