top of page

Review l Ο Θωμάς Ζάμπρας είναι "Απόφοιτος Λυκείου"

Την βδομάδα που πέρασε παρακολουθήσαμε τη νέα stand up παράσταση του Θωμά Ζάμπρα, «Απόφοιτος Λυκείου» στο Lunar Space Open Air. Την παράσταση άνοιξε ο κωμικός Ανδρέας Πασπάτης.


Πρόκειται για το τρίτο σόλο stand up του κωμικού, μετά τα "Είχα και στο χωριό μου" και "Εγώ γέλασα" . Ο Θωμάς ασχολείται παράλληλα με τη συγγραφή κωμικών σκετς εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και μιας τηλεοπτικής σειράς σε συνεργασία με το Διονύση Ατζαράκη.



Ο Θωμάς δηλώνει δυνατά – αν και κάπως αγανακτισμένος – πως είναι απόφοιτος λυκείου και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό! Δεν είναι τεμπέλης, έχει τόσο τις stand up παραστάσεις του, όσο και ένα podcast στην κορυφή των charts! Μας μιλά για τις διακοπές του και τις εμπειρίες του στα ελληνικά φερυ μποτ, τη γυμναστική, τις ερωτικές ταινίες και τα μηνύματα των ακολούθων του.


Αντιμετωπίζει χωρίς κανένα δισταγμό τα στερεότυπα της τυπικής ελληνικής κοινωνίας σχετικά με την παχυσαρκία, όπως ο κλασικός "θείος" που όλη σου τη ζωή σε ζυγίζει με το μάτι. Με μια ποικιλία θεματολογίας καθόλου παράσταση είναι κάτι ανάμεσα σε εσωτερικό διάλογο του κωμικού και διάλογο με το κοινό του. Μόνος του ρωτά και μόνος του απαντά και η απάντηση του κοινού είναι τα ακατάπαυστα γέλια.


Οι εντυπώσεις μας


Ο Θωμάς Ζάμπρας είναι ένας σχετικά νέος κωμικός και έχει κάνει πολλά βήματα και αρκετά γρήγορα μάλιστα χώρο της κωμωδίας. Μάλιστα έχει στο ιστορικό του πλέον και δύο σεζόν ενός podcast, το οποίο βρίσκεται κατ' εξακολούθηση στην κορυφή των ελληνικών charts. Η κωμωδία του είναι φρέσκια και η επικοινωνία του με το κοινό εξαιρετική. Με το δικό του χαρακτηριστικό και αγαπημένο καυστικό χιούμορ και χωρίς να χάνει λεπτό τη ροή του λόγου του. Ακόμα και σε σημεία που η σιωπή θα μπορούσε να είναι άβολη, ο Θωμάς καταφέρνει να κάνει το κοινό του να σκάσει στα γέλια. Κάθε της λεπτό της πάνω απο μια ώρα παράστασης του Θωμά ειναι απολαυστικό.


Και να σας πω και ένα μυστικό; Ξέρεις ότι έχεις πάει σε μια καλή παράσταση stand up όταν ακόμα και ο αποχαιρετισμός του κωμικού σε αφήνει να μην μπορείς να αναπνεύσεις απο τα γέλια! Σίγουρα παρά το ελαφρύ φθινοπωρινό κρύο της βραδιάς, το γέλιο που μας χάρισε ο Θωμάς μας ζέστανε και με το παραπάνω!



Μπορείτε να ακούσετε το podacast του Θωμά "Άλλο ένα podcast" : spotify.com


bottom of page