top of page

Review l Η Ήρα Κατσούδα παρουσιάζει το "Μίνιμαλ" στην πιο έξτρα εκδοχή του

Έγινε ενημέρωση: 27 Αυγ 2023

Παρακολουθήσαμε την περασμένη εβδομάδα – αν και με κάποια καθυστέρηση – την νέα σόλο stand up παράσταση της Ήρας Κατσούδα «Μίνιμαλ» στο Θέατρο Αλκμήνη. Μας ζέστανε ανοίγοντας την παράσταση μια νέα κωμικός, η Έμιλυ Ντάνου, με εξαιρετικά φρέσκια παρουσία που σίγουρα θα ξαναδούμε στη σκηνή.

Review l Η Ήρα Κατσούδα παρουσιάζει το "Μίνιμαλ" στην πιο έξτρα εκδοχή του

Λίγα λόγια για την κωμικό


Η Ήρα Κατσούδα είναι μια από τις 4 ή 5 ίσως πιο γνωστές Ελληνίδες stand up κωμικούς και η πορεία της ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη. Το «Μίνιμαλ» είναι η τρίτη σόλο της παράσταση μετά τα «Χωρίς γλουτένη» και «Για γυναίκα καλή είναι». Παράλληλα είναι συνδημιουργός και συμπαρουσιάστρια του Podcast “ΜΠΡΑΗΤ ΣΑΗΝΤ” με την κωμικό Δήμητρα Νικητέα.


Το πλήθος σπουδών και επαγγελματικών αναζητήσεων της – Οικονομικά, διαφήμιση, κλασσική μουσική, χορός και υποκριτική – οδηγούν την Ήρα στην κωμωδία που συνδυάζει πολλά είδη, όπως storytelling, oneliners και αυτοαναφορικά αστεία.


Οι εντυπώσεις μας


Βγαίνει με πουκάμισο που έχει πάνω cougars - άλλη μια απόδειξη του πόσο badass και κουλ είναι - με το κοφτερό της χιούμορ, η Ήρα μας διηγείται για τη διάσπαση προσοχής της, για την οικογένεια της, για γκομενικά, για το χώρο της διαφήμισης, τα κοτόπουλα Μιμίκος (you had to be there) και άλλα πολλά. Μιλάει για την καταγωγή της με περίσσιο θάρρος – πολλοί θα ντρέπονταν να παραδεχτούν άλλωστε ότι είναι από την Πάτρα και την Ηλεία – και για το παράλληλο σύμπαν του Νομού Ηλείας.


Review l Η Ήρα Κατσούδα παρουσιάζει το "Μίνιμαλ" στην πιο έξτρα εκδοχή του

Χωρίς να φοβάται να είναι ο εαυτός της, και χωρίς καμία διάθεση για απολογία, μιλά για θέματα «ταμπού», όπως η περίοδος και το σεξ, αποσπώντας γέλια και χειροκρότημα χωρίς σταματημό! Η κοπέλα είναι icon από τα λίγα!


Χωρίς να θέλω να γίνομαι γραφική, το να είσαι μια από τις πρώτες γυναίκες σε ένα χώρο, είναι μεν δύσκολο αλλά σημαίνει παράλληλα ότι χτίζεις κάτι πολύ όμορφο, δίνοντας παράλληλα ώθηση στις επόμενες. Και η Ήρα – όπως και οι υπόλοιπες συνάδελφοί της στην ελληνική κωμική σκηνή- δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια μεγάλη ανάσα ελπίδας! Αυτό θα πω και τίποτα άλλο.


Το "Μίνιμαλ" ήταν σίγουρα μέσα στις καλύτερες σόλο stand up παραστάσεις της χρονιάς! Επειδή μένουν μόνο 4 παραστάσεις – αν και μέσα μου ελπίζω να συνεχιστεί από Γενάρη – τρέξτε να κλείσετε! Το παίρνω πάνω μου, η παράσταση αξίζει για κάθε γούστο!





bottom of page