top of page
Εικόνα συγγραφέαΚατερίνα Ζυγουράκη

Review: Η "Κουβέρτα" της Χρύσας Κατσαρίνη είναι η καλύτερη stand up παράσταση της σεζόν!




Η ελληνική stand up σκηνή κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τη θέση που της αρμόζει στον καλλιτεχνικό χώρο. Ξεκίνησε να ανεβαίνει την τελευταία δεκαετία, και πλέον -μεταπανδημικα- έχει εκτοξευτεί με πλήθος κωμικών, μικρότερων αλλά και μεγαλύτερων, για όλα τα γούστα και όλα τα ειδη χιούμορ. Και α υτό είναι ένα γεγονός που με κάνει απίστευτα ευτυχισμένη.







Γεμάτη φως και με το πιο ξεκαρδιστικό γέλιο!


Ένα από τα λαμπρότερα αστέρια της stand up κωμωδίας είναι η γλυκύτατη Χρύσα Κατσαρίνη. Γλυκύτατη ναι, αλλά όχι μόνο. Και σκληρή και μάγκας και με τσαγανό και ευαισθητοποιημένη και έξυπνη και καυστική και ξεκαρδιστική. Πρώην ξανθιά και νυν ροζ-κοκκινομάλλα, με το πιο αστείο γέλιο στο κόσμο. Μην με αφήνετε να πω άλλα γιατί θα τελειώσουμε σε καμία βδομάδα.


Xrysa katsarini
Instagram: @xrysa_katsarini / Photographer: @margetousakis

Η Χρύσα είναι ένας φωτεινός άνθρωπος που έχει βρει το φως της περνώντας πρώτα μέσα από πολυ σκοτάδι. Μιλάει για αυτό άλλωστε με πολύ θάρρος τόσο στην παράσταση της, όσο και εάν ερωτηθεί. Η πρώτη της σόλο παράσταση το "Ό,τι πολυτιμότερο έχω" και ανέβηκε τη σεζόν 2017-2018 και έχει πλέον σχεδόν 2 εκατομμύρια προβολές στο You Tube. Επέστρεψε φέτος με τη 2η σόλο παράσταση της την "Κουβέρτα", με την οποία έκανε – όπως ήταν αναμενόμενο - αλλεπάλληλα sold out.

Βρεθήκαμε και εμείς εκεί λοιπόν στο αθηναϊκό κλείσιμο της παράστασης για να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.


Η μητέρα της Χρύσας λέει πως η λύση είναι να "πάρεις μια κουβέρτα και..."


Ένα από αυτά που χαρακτηρίζουν τη Χρύσα και για το οποίο μιλάει στην παράσταση της είναι η σχέση με τη μαμά της. Η μαμά της είναι ο βράχος της και για κάθε πρόβλημα η λύση περιέχει – απόλυτα δικαιολογημένα – μια κουβέρτα! Για να καταλάβετε το αστείο πρέπει να δείτε την παράσταση!


Xrysa katsarini
Instagram: @xrysa_katsarini / Photographer: @georgexigos

Αυτό που κάνει την κωμωδία της Χρύσας Κατσαρίνη μοναδική είναι το πώς με χιούμορ καταφέρνει να σχολιάσει ποικιλία θεμάτων, από τον αλκοολισμό, το βιασμό, την κακοποίηση και το φασισμό έως νάνους, καμένα μπουτάκια, αρουραίους και τα Γρεβενά. Α! και το τέλειο γέλιο της!


Μας δανείζει λίγο από το φως της – και το σκοτάδι της – σε κάθε παράσταση και είμαστε ευγνώμονες. Αποτελεί γυναικείο πρότυπο από τα εκλείποντα της κοινωνίας μας και τόσο ελπιδοφόρο!


Μην τη χάσετε!


Κατερίνα Ζυγουράκη


*Η Χρύσα παίζει για μια τελευταία φορά την "Κουβέρτα" στο Christmas Theater στις 17 Δεκεμβρίου 2023.


Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων :









Comments


bottom of page