top of page

Review l Double impact με τους Ηλία Φουντούλη & Άγγελο Σπηλιόπουλο στα TGI Fridays!

Έγινε ενημέρωση: 27 Αυγ 2023

Πρόσφατα παρευρέθηκα σε μια από τις πιο αγαπημένες μου κωμικές βραδιές των τελευταίων ετών, το Double Impact με τον Ηλία Φουντούλη και τον Άγγελο Σπηλιόπουλο, στο loft του νέου καταστήματος των TGI Fridays, στο Σύνταγμα.


Ίσως να ξέρετε τον Ηλία Φουντούλη από τις διάφορες ασχολίες του στο You Tube, όπως τις πολυαγαπημένες Pitatakes και Beeratakes που αποτελούν εκπομπές με λογοπαίγνια – στα οποία ο Ηλίας έχει ιδιαίτερη αδυναμία – το «Ένας κωμικός και ένα σάντουιτς» και τα πιο πρόσφατα εγχειρήματα του που είναι το «Ντόμπλος Ιμπακτος» και το «Ένας μουσικός και ένα σάντουιτς». Έχει επίσης δουλέψει και σε εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, ενώ παράλληλα είναι και συγγραφέας – το πιο πρόσφατο και τρίτο βιβλίο του, «Χαρτί και Καλαμάρι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρονικό – και δεινός παίκτης beach volley.


Double impact με τους Ηλία Φουντούλη & Άγγελο Σπηλιόπουλο στα TGI Fridays!

Ο Άγγελος Σπηλιόπουλος είναι και αυτός λάτρης των λογοπαιγνίων. Η κωμωδία του είναι περισσότερο στα πλαίσια των oneliners. Είναι μάλιστα ο πρώτος Έλληνας κωμικός που έχει παρουσιάσει μια ολόκληρη κωμική παράσταση η οποία αποτελείται μόνο από oneliners. Ο Άγγελος ως κωμικός έχει συμβάλλει σημαντικά στην όλο και περισσότερο αυξανόμενη αγάπη του κοινού για τα λογοπαίγνια. Έχει εμφανιστεί σε διάφορες διαδικτυακές εκπομπές στο You Tube όπως οι Pitatakes και Beeratakes, η «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» με τον Φουντούλη και η πιο πρόσφατη συνεργασία τους το «Ντόμπλος Ιμπακτος».


Οι εντυπώσεις μας


Για αρχή, το loft του TGI Fridays στο Σύνταγμα είναι ένας απίστευτα ευχάριστος χώρος. Η δε Frozen Strawberry Margarita αξεπέραστη κατά τη γνώμη μου!


Ο Ηλίας Φουντούλης και ο Άγγελος Σπηλιόπουλος είναι δυο κωμικοί με τελείως διαφορετική προσέγγιση της κωμωδίας που τους δένει όμως ένα πράγμα – πέρα από φιλία χρόνων – η αγάπη τους για τα λογοπαίγνια! Η παράσταση διαρκεί συνολικά περίπου 100 λεπτά και παρουσιάζεται εναλλάξ από τους 2 κωμικούς ανά 20λεπτο και κλείνει με μερικά λογοπαίγνια και από τους δύο μαζί στη σκηνή. Τα δύο ξεχωριστά κομμάτια του Double Impact δένουν απίστευτα όμορφα μεταξύ τους.


Ο Ηλίας ακολουθεί κυρίως την τεχνικής της storytelling κωμωδίας, την οποία διανθίζει με oneliners αστεία, κατά κύριο λόγο δηλαδή λογοπαίγνια. Είναι παραστατικός και ζωηρός στη σκηνή, με έναν αέρα coolness και αρκετό αυτοσαρκασμό. Παρουσιάζει ιστορίες με τις οποίες μπορείς να ταυτιστείς, είτε αυτές είναι οι περιττές αγορές που κάναμε όλοι μας στην καραντίνα – γιατί ποιος δεν θα αγόραζε το σπαθί του Φρόντο σε έκπτωση 100% – είτε οι περιπέτειες του στο περίφημο συγκρότημα σχολείων της Γκράβας.


Ο Άγγελος από την άλλη υιοθετεί μια στατική στάση στη σκηνή, τυπική των oneliners αστείων. Τον φέρνουν σε αμηχανία τα άγνωστα πρόσωπα των θεατών στο κοινό και μοιράζεται με το κοινό του τις σκέψεις του. Απευθύνεται στο κοινό σε μεγάλο βαθμό και αφήνει χρόνο να εκτιμήσουν τα αστεία του. Γιατί ξέρει πως μερικά λογοπαίγνια όσο τα σκέφτεσαι τόσο πιο αστεία γίνονται. Τις καθυστερημένες αντιδράσεις του κοινού τις δένει άκοπα με μικρές λέξεις και φράσεις, συνήθως comebacks, σε κάθε επόμενο μέρος της παράστασης του.


Συνολικά το Double Impact ήταν ένας ιδιαίτερα ευχάριστος τρόπος να περάσεις μια Κυριακή βράδυ και να μαζέψεις θετική ενέργεια για την επερχόμενη δύσκολη βδομάδα!




 

Για νέες παραστάσεις δες στο ακόλουθο λίνκ >> https://www.viva.gr/tickets/standupcomedy/double-impact-fountoulis-spiliopoulos/?fbclid=IwAR0WegiS3wpedhl82Qc0huO4opZb8mlLCYFRc8Dougzw1YJDEdKXQQGIrPo

bottom of page