top of page

Πήτερ Παν και Τίνκερμπελ στη Χώρα του Ποτέ!

H θρυλική ιστορία του Πήτερ Παν, του αιώνιου παιδιού που αρνείται να μεγαλώσει, ζωντάνεψε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου στο θέατρο Πειραιώς 131.

Πήτερ Παν και Τινκερμπελ στη χωρά του ποτέ - Θέατρο

Ο θρυλικός ιππότης του καλού ζει στη χώρα της χαράς και της αιώνιας νιότης, στη «Χώρα του Ποτέ», με την πιστή του φίλη, τη Νεράιδα Τίνκερμπελ, αλλά και με τα χαμένα παιδιά, τα ορφανά παιδιά που έφερε από τη Γη μαζί του. Με θάρρος και επιμονή, μάχεται εναντίον του πονηρού και φιλοχρήματου Κάπτεν Χουκ και των πειρατών και προστατεύει τους φυσικούς θησαυρούς, την ειρήνη και τον πολιτισμό.

Μια θεαματική ανανεωμένη περιπέτεια στη Χώρα του Ποτέ, με θέμα την κλιματική αλλαγή, με το αιώνιο παιδί και τους θρυλικούς ήρωες της πιο αγαπημένης ιστορίας για παιδιά παγκοσμίως.

Σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της δημοφιλούς δημιουργού παιδικών θεαμάτων Γιούλης Ηλιοπούλου. Με τον Αναστάση Κολοβό στον ρόλο του Κάπτεν Χουκ μαζί με ένα μεγάλο θίασο θεατρικών ηθοποιών και εξαιρετικά ταλαντούχων παιδιών.


Μια μαγευτική παράσταση που ντύνεται με κινηματογραφικά γυρίσματα, ειδικά εφέ, κοστούμια εποχής, χορογραφίες και τραγούδια, ακροβατικά, θεαματικές σκηνές ξιφασκίας και 3D animation, που συνθέτουν ένα υπερθέαμα για τα παιδιά.


Ο Πήτερ Παν και οι φίλοι του καλούνται να σώσουν τη χώρα του Ποτέ που κινδυνεύει εξαιτίας του Κάπτεν Χουκ, ο οποίος κατασκεύασε μια μηχανή κάπου στη Γη. Την μετέφερε στη χώρα του Ποτέ και αφού έκαψε την βλάστηση στο μεγάλο βουνό άρχισε τις εργασίες του τρυπώντας τους καταπράσινους λόφους στο νεραιδοβασίλειο για να βρει το πολύτιμο υλικό Νάρντια που δημιουργείται από τη Νεραϊδόσκονη και γίνεται διαμαντόπετρες πάνω στους βράχους.
Έτσι γέμισε τον τόπο με διοξείδιο του άνθρακα και δηλητηριώδη αέρια και άρχισε να μολύνει την ατμόσφαιρα και το νερό της θάλασσας και των ποταμών. Οι νεράιδες, οι γοργόνες, οι Ινδιάνοι, τα χαμένα παιδιά, τα ζώα, τα φυτά, τα λουλούδια άρχισαν να αρρωσταίνουν. Η χώρα του Ποτέ κινδυνεύει να εξαφανιστεί.
Ο Πήτερ Παν με την βοήθεια όλων των φίλων του, πρέπει να σταματήσει αυτή την καταστροφή και να σώσει το περιβάλλον και τους κατοίκους της χώρας του από το άθλιο εργοστάσιο του ΚΑΠΤΕΝ ΧΟΥΚ και των πειρατών. Η μάχη θα είναι δύσκολη αλλά η επιμονή του στο στόχο, το θάρρος και το δίκιο του θα τον οδηγήσουν στο τέλος στη νίκη και νέοι κανόνες θα μπουν σε όλους όσους ζουν εκεί για να προστατέψουν στο μέλλον το περιβάλλον που τους χαρίζει τη ζωή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Θεατρική διασκευή - Σκηνοθεσία: Γιούλη Ηλιοπούλου

Μουσική επένδυση: Κρίστελ Καπερώνη

Σκηνικά- Κοστούμια: Τζούλια Μάρκο

Φωτισμοί-3D ANIMATION: Λάμπρος Σούνδιας

Κινησιολογία: Γιούλη Ηλιοπούλου

Πρωτότυπη μουσική τραγουδιών: Γιάννης Φουστέρης

Στίχοι τραγουδιών: Γιούλη Ηλιοπούλου

Χορογραφίες: Φανή Παρλή

Ειδικές κατασκευές: Θόδωρος Τσιμπλάκης

Βοηθός σκηνοθέτη : Δέσποινα Κασιώτη

Δ/νση Παραγωγής: Αντώνης Μαρκόγιαννης

Παραγωγή: ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ

Επικοινωνία: Ανθή Καραγιάννη

Νεράιδα στη γιγαντοοθόνη: Γιούλη Ηλιοπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ: Αναστάσης Κολοβός στον ρόλο του ΚΑΠΤΕΝ ΧΟΥΚ

Νίκος Παπαδάκης, Δέσποινα Κασιώτη, Γιώργος Λουρωτός, Κώστας Γόνης, Γλυκερία Χασάπη, Ιωάννα Προκοπίου, Αλέξανδρος Μαλτεζόπουλος, Υακίνθη Παράσχη, Ιάσων Μαλτεζόπουλος, Ελευθερία Γολιχά


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Διάρκεια παράστασης: 90'

Προπώληση εισιτήριων: viva.gr

Μέρες και Ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 12:00 από 12 Φεβρουαρίου έως και 9 Απριλίου και Σάββατο 18/2/23 ώρα 2:30 μ.μ.


Θέατρο Πειραιώς 131

Πειραιώς 131, Αθήνα


Comentários


bottom of page