top of page

Review: «Παραμονή Πρωτοχρονιάς» | σε σκηνοθεσία του Νίκου Ορλώφ.


Πριν λίγες ημέρες βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της παράστασης «Παραμονή Πρωτοχρονιάς» στο θέατρο Εύπολις art, στο Νέο Κόσμο.

Η παράσταση είναι ένας δραματικός μονόλογος που ανεβαίνει με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Τριανταφυλλοπούλου, σε σκηνοθεσία του Νίκου Ορλώφ.


Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2000

Η Κατερίνα βρίσκεται μόνη της στο σπίτι της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2000. Αναμνήσεις της ζωής της την κατακλύζουν - σαν ένας χείμαρρος. Κυριαρχεί η παιδική της φίλη, η Εύα που έχει πια χαθεί. Συνοδοιπόρος και αντίζηλος, η θύμηση της καταδιώκει την Κατερίνα διαρκώς.


Ξεκινάμε ένα ταξίδι στις ζωές δυο γυναικών, άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους. Τα παιδικά χρόνια, το σχολείο, τα παιχνίδια, οι σπουδές, οι σχέσεις, ο γάμος, η εργασία… Δύο ζωές κοινές αλλά και διαφορετικές, να συμβαδίζουν και να χωρίζονται, από τη γέννηση μέχρι και το θάνατο.



Ένα σκοτεινό ψυχογράφημα της ανθρώπινης ψυχής


Αν και τα λόγια της πρωταγωνίστριας μας δίνουν την εντύπωση πως το κύριο συστατικό της σχέσης αυτής είναι η ζήλια, ένα είδος αγάπης είναι κι αυτό εμφανές. Ήταν η Εύα η τέλεια γυναίκα, επιτυχημένη, ευτυχισμένη και αλάνθαστη, όπως την έβλεπε η Κατερίνα; Και αν ναι, την βοήθησε αυτό να αποφύγει ένα πρόωρο θάνατο; Αλλά ούτε ο θάνατος της, αφήνει την Κατερίνα να ησυχάσει. Η ζωή της έχει πια σημαδευτεί ανεξίτηλα από τη γυναίκα αυτή.


Μετά το θάνατο της φίλης της, η ζωή της Κατερίνας δεν φαίνεται να έχει πια νόημα, σαν ένα τρένο δίχως οδηγό, που τρέχει προς το αναπόφευκτο τέλος της γραμμής.

Ήταν τελικά η Εύα, η Νέμεσις της Κατερίνας - το μεγαλύτερο της εμπόδιο της σε κάθε βήμα της - ή ήταν αυτό το κάτι που την έσπρωχνε να γίνεται συνεχώς καλύτερη; Να στοχεύει ψηλότερα;


Και μήπως αγαπητέ αναγνώστη όλοι μας κουβαλάμε μια Εύα μέσα μας; Αυτό το άπιαστο, αυτή τη φωνούλα που μας λέει πως δεν είμαστε αρκετοί, πως πάντα υπάρχει κάποιος καλύτερος, πάντα υπάρχει κάτι μεγαλύτερο που πρέπει να φτάσουμε; Κι αν σκοτώσουμε την δική μας Εύα, τότε θα σωθούμε ή θα στροβιλιστούμε σε μια αυτοκαταστροφική τροχιά;


Η «Παραμονή Πρωτοχρονιάς» είναι ένα σκοτεινό ψυχογράφημα της ανθρώπινης ψυχής με στοιχεία θρίλερ και απευθύνεται μόνο σε θεατές με γερά στομάχια.







Κατερίνα Ζυγουράκη


 

Ευχαριστούμε τον φωτογράφο μας Στέλιο Μανταλέρο για τη φωτογραφική κάλυψη της παράστασης


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ



ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ


κάθε Σάββατο στις 21.00


Θέατρο Εύπολις art, Νέος Κόσμος


Διάρκεια: 75 λεπτά.


Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Γενική είσοδος : 9 ευρώ.

Πληροφορίες κρατήσεων: Τηλ 2155451110 και κινητό 6980529535 & στο viva.gr



bottom of page