top of page

Review: Ο Κουρέας Της Σεβίλλης | Με το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο

Έγινε ενημέρωση: 8 Νοε 2021


Βασίλης Χαραλαμπόπουλος Φάνης Μουρατίδης
Ο Κουρέας Της Σεβίλλης

Τα λόγια είναι περιττά.


Ευρυγένης.


 

Εντάξει, πλάκα κάνω. Αλλά ναι, τα λόγια είναι όντως περιττά. Η παράσταση είναι εξαιρετική!


Παρασκευούλα ζάχαρη, Παρασκευούλα μέλι 29/10 ήταν λοιπόν, και κατηφορίσαμε κατά τις εννιά παρά προς το Θέατρο Ακροπόλ στην Ιπποκράτους. Το πρώτο ευχάριστο σοκ ήρθε όταν βρήκα κατευθείαν θέση να παρκάρω. Το ξέρεις κι εσύ. Πρόκειται για θαύμα.

waiting
Η υπομονή είναι αρετή | Αρχείο Ευρυγένη

Το δεύτερο, ακόμα πιο ευχάριστο, όταν είδα την ουρά έξω από το θέατρο. Τώρα θα μου πεις "Τι μας λες ρε μπρο μου, είδες ουρά και πέταξες τη σκούφια σου."

Λοιπόν εγώ το χάρηκα πολύ! Σκέψου μόνο πόσο έλειψε στον κόσμο το θέατρο.

Και κανένας δεν παραπονέθηκε. Όλοι περίμεναν στωϊκά να έρθει η σειρά τους να μπουν. Και μιλάμε για ουρά που έστριβε στην Ακαδημίας, όχι αστεία.


Μπήκαμε στο μεγαλοπρεπές Θέατρο Ακροπόλ λοιπόν. Οι κάμερες στημένες στις θέσεις τους, οι δηλώσεις από τους επωνύμους έδιναν και έπαιρναν, καθώς όλοι ήρθαν να δουν και να στηρίξουν τους φίλους και συνεργάτες τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Φάνη Μουρατίδη, στην πρεμιέρα τους.


Το τρίτο κουδούνι χτυπάει, τα φώτα σβήνουν, η ορχήστρα πήρε τη θέση της, ναι έχει ζωντανή μουσική, κι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος κατηφορίζει πίσω από τους θεατές προς τη σκηνή με ένα δυναμικό μονόλογο. Η αυλαία ανοίγει, και ο χορός και το τραγούδι ξεκινούν.

Ο δεκαεπταμελής θίασος εκτός από τη ζωντανή ορχήστρα αποτελείται από ταλαντούχους ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές που πραγματικά προσφέρουν στο κοινό ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.


Ο Κουρέας Της Σεβίλλης
Στιγμιότυπο της παράστασης | Αρχείο Ευρυγένη

Σήμερα, δε θα σε ζαλίσω με τους προβληματισμούς μου. Την ιστορία την ξέρεις. Έχουμε τον κακό γιατρό Μπαρτόλο, που έχει πάρει υπό της προστασία του την όμορφη Ροζίνα, την οποία βέβαια σκοπεύει να κάνει γυναίκα του παρά τη θέληση της.

Ο κόμης Αλμαβίβα όμως, έχει άλλα σχέδια. Ποθεί τη νεαρή Ροζίνα, και δε έχει κανένα σκοπό να την αφήσει αμαχητί. Ο Φίγκαρο, ο πολυμήχανος κουρέας, βρίσκεται στο πλάι του και χάρη στη σπιρτάδα του θα...Ε τι; Να πας να δεις το έργο.

Είπαμε, no spoilers.


Ο κουρέας της Σεβίλλης Φάνης Μουρατίδης
Στιγμιότυπο από το σόλο του γιατρού Μπαρτόλο, Φάνη Μουρατίδη | Αρχείο Ευρυγένη

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι εκπληκτικά. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από παραγωγές του West End. Καλά όχι ότι έχω πάει και σε 100 παραστάσεις στο Λονδίνο, αλλά έχω δει δυο τρείς. Καλά. Μια. Και ναι, ο Μανώλης Παντελιδάκης και η ομάδα του είναι καλλιτέχνες διεθνούς επιπέδου και για άλλη μια φορά, η δουλειά τους το απέδειξε. Όσοι ασχολείστε με το θέατρο, το ξέρετε καλά.


Οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου είναι υπέροχοι, και κάνουν τα χορευτικά να μοιάζουν παραμυθένια. Μιλώντας για χορευτικά, οι χορευτές δε χορεύουν απλώς. Πετάνε! Είναι μια παράσταση, που είχε πολλά στοιχεία τσίρκου, εναέρια ακροβατικά και άλλα.


Ο κουρέας της Σεβίλλης Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Στιγμιότυπο από την "εισβολή" στη βίλα του γιατρού Μπαρτόλο | Αρχείο Ευρυγένη

Φυσικά, τίποτα από αυτά δε θα ερχόταν στη ζωή, αν δεν είχε αναλάβει τα ηνία αυτής της πολύ μεγάλης, για τα ελληνικά δεδομένα παραγωγής, η Σοφία Σπυράτου. Η σκηνοθέτης, η χορογράφος με το αστείρευτο ταλέντο και τη σπιρτόζικη σκηνοθετική ματιά της.


Η ταπεινή μου γνώμη:

Κάτι που ήθελα λίγο να ξεδώσω από τη ρουτίνα όλη της εβδομάδας, κάτι που ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, μας άφησε άφωνους με το γεγονός ότι δεν έχασε ούτε μια ανάσα ενώ έτρεχε στη σκηνή χόρευε και τραγουδούσε (Αλήθεια ΜΠΡΑΒΟ).

Ο ρυθμός του έργου δε μειώθηκε καθόλου, και όσοι έχουμε ασχοληθεί λίγο παραπάνω με το θέατρο, ξέρουμε πως αν δεν υπάρχει σωστός ρυθμός, χάνεται όλη η ροή.

Οι ηθοποιοί, δε θυμάμαι αν το ανέφερα και παραπάνω, αλλά είναι πραγματικά αστέρια, και θεωρώ πως πολλά από τα νέα παιδιά του έργου, στα επόμενα χρόνια, θα μας απασχολήσουν ευχάριστα. Υποκριτική, χορός, τραγούδι, όλα στην εντέλεια.

Ίσως η διάρκεια της παράστασης είναι λίγο μεγάλη, αλλά το δεκάλεπτο διάλειμμα βοηθάει να περάσει σχεδόν απαρατήρητη.

Μπορώ να πω πως έφυγα πολύ ευχαριστημένος από το Ακροπόλ. Τι σημαίνει αυτό;

Φορέστε τα καλά σας, και οδεύστε προς στο θέατρο, να απολαύσετε μια υπερπαραγωγή!

Είναι ένα έργο για όλη την οικογένεια. Ε, ίσως να ακούγονται και μια δυο κουβεντούλες που δεν είναι για παιδάκια, αλλά εντάξει, δεν είναι κάτι που δεν έχουν ξανακούσει. Θέατρο είναι. Συμβαίνουν κι αυτά!

Θα περάσετε όλοι καλά και αυτό είναι που μετράει.


Και ποιος ξέρει. Αν είστε τυχεροί, ίσως να βρείτε και να παρκάρετε.

(Κι αν είστε καλά παιδάκια, μπορεί να συναντήσετε και τα στρουμφάκια.

Συγγνώμη, δεν κρατήθηκα.)





Πρωταγωνιστούν


Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Γιώργος Συμεωνίδης, Ρένος Ρώτας, Νίκη Βακάλη, Μάριος Πετκίδης, Ιωάννης Κοντέλης

Χορευτές: Adolfo Vega, Σοφία Μαρτίου, Γκάμπριελ Μιρτσέα, Φαίδρα Νταϊόγλου, Κώστας Παπαματθαιάκης, Γιάννης Σμέρος, Κωστής Τσιαμάγκας, Τατιανή Χατζημπίνου.

Μουσικοί: Μιλτιάδης Παπαστάμου, Μαρίνος Γαλατσινός, Φοίβος Ζήτης, Αλέξανδρος Κασάρτζης


Ταυτότητα Παράστασης


Διασκευή, Μετάφραση: Λουίζα Μητσάκου


Σκηνοθεσία, Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου / Σκηνικά, Κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης

Μουσική επεξεργασία, Πρωτότυπη μουσική: Μιλτιάδης Παπαστάμου / Μουσική Διδασκαλία: Δέσποινα Στεφανίδου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Λευτέρης Παυλόπουλος / Βοηθός Σκηνοθέτη: Αιμιλία Σιαφαρίκα / Βοηθός Χορογράφου: Αλέξανδρος Κεϊβανάη / Βοηθός Σκηνογράφου: Ελίνα Δράκου/ Βοηθός Ενδυματολόγου: Χαρά Τσουβαλά

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης, Μαριλένα Αναστασιάδου /Βίντεο Τρέϊλερ: Μαριλένα Αναστασιάδου / Σχεδιασμός Αφίσας: Χριστόφορος Χαραλαμπόπουλος


Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη / Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις: Μαργαρίτα Δρούτσα / Διαδικτυακή επικοινωνία: Κωνσταντίνος Ζουρνάς / Digital.gr / Παραγωγή: Θέαμα Ακροπόλ



Ημέρες και ώρες παραστάσεων


Τετάρτη 19:00, Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 21:00


Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή18:00


Διάρκεια: 90΄ (χωρίς διάλειμμα)



Εισιτήρια


Τιμές Εισιτηρίων: 45€, 35€, 25€, 20 € & Φοιτητικό - Ανέργων 15€

Εισιτήρια ΟΓΑ, Ειδικές τιμές για group

Προπώληση Εισιτηρίων: viva.gr


Θέατρο Ακροπόλ

Ιπποκράτους 9-11, 10679 Αθήνα, 2103648 303


Το Θέατρο θα λειτουργήσει ως Αμιγής Χώρος 
Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο :[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού ή 
[β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν. 
Απαιτείται αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας .  
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή. 
Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως έντεκα (11) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, στην οποία προβαίνει είτε οποιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.  


bottom of page