top of page

Interview l Ο Γιάννης Φραγκίσκος μιλά για την παράσταση «Εκ του πατρός γεννηθέντα»

Βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της παράστασης «Εκ του πατρός γεννηθέντα» στο αγαπημένο μας θέατρο Αλκμήνη, εκεί συναντήσαμε τον εξαιρετικό νέο ηθοποιό Γιάννη Φραγκίσκο που μοιράστηκε μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα του ταξιδιού του στο έργο αυτό με τον Τόνυ Δημητρίου. Μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω:


Γιάννης Φραγκίσκος Ηθοποιός
Ο Γιάννης Φραγκίσκος στη σκηνή του "Εκ του πατρός γεννηθέντα"| Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

- Διαβάζοντας τον ρόλο και βλέποντας ότι καλείσαι να παρουσιάσεις έναν άνθρωπο με "Σύνδρομο Tourette", τι σκέφτηκες; Πως αισθάνθηκες;


Να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα καν τι είναι το σύνδρομο Tourette!  Όταν έμαθα και είδα, γέλασα. Το πρώτο συναίσθημα που σου δημιουργείται όταν βλέπεις έναν άνθρωπο που έχει σύνδρομο Tourette είναι το γέλιο, σαφώς και είναι λάθος. Για κάποιον φαίνεται αστείο, αλλά για τον ίδιο που το βιώνει είναι βασανιστικό (ανάλογα την μορφή). Ήταν μια πρόκληση να παρουσιάσω έναν τέτοιον άνθρωπο επί σκηνής.

Είναι δύσκολο και όχι από άποψη υποκριτικής.

Είναι δύσκολο γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει τι είναι το σύνδρομο Tourette και εσύ πρέπει να το περάσεις αυτό στο κοινό από την πρώτη ατάκα! Αισθάνομαι ευλογημένος που "βούτηξα" σε έναν τέτοιο ρόλο και είδα πως μπορεί να είναι ένας άνθρωπος με σύνδρομο Tourette στην καθημερινότητα του. Θα ήμουν ακόμα πιο χαρούμενος αν ο κόσμος μάθαινε γι' αυτήν την πάθηση, έτσι ώστε η ζωή αυτών των ανθρώπων να γινόταν λιγότερο παρεξηγήσιμη .


Ο Γιάννης Φραγκίσκος στη σκηνή του "Εκ του πατρός γεννηθέντα"
Ο Γιάννης Φραγκίσκος στην παράσταση "Εκ του πατρός γεννηθέντα"| Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

- Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες κάνοντας πρόβες στον ρόλο του αδερφού που συνεχώς αντιμετωπίζεται ως ο πιο ευάλωτος και αδύνατος της οικογένειας;


 Δεν αντιμετώπισα δυσκολίες και ο λόγος είναι ο Τόνυ! Οι πρόβες μας ήταν όλες απολαυστικές. Το έργο αυτό δημιουργήθηκε με αγάπη. Ο ρόλος του αδύναμου πάντα έχει ενδιαφέρον, γιατί είναι σαν μια ωρολογιακή βόμβα, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα εκραγεί!!


- Τι συναισθήματα δημιουργούνται σε εσένα στο τέλος της μαύρης κωμωδίας «Εκ του πατρός γεννηθέντα» που συμμετέχεις;


Τα συναισθήματα που μου δημιουργούνται ..

Χμμ θα πω χαρά!! Είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπεις ένα ολόκληρο κοινό, να γελάει με την καρδιά του, να προβληματίζεται, να παρακολουθεί τα πάντα, ακόμα και την παραμικρή κίνηση σου! Να ταυτίζεται..! Η ταύτιση νομίζω ότι είναι στο ποσοστό του 100% για το κοινό. Σίγουρα όλοι μας έχουμε μπλέξει σε περιουσιακές περιπέτειες και αν όχι εμείς οι ίδιοι, κάποιος από το κοντινό μας περιβάλλον.


Γιάννης Φραγκίσκος Ηθοποιός
Ο Γιάννης Φραγκίσκος στη σκηνή του "Εκ του πατρός γεννηθέντα"| Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

Ο Γιάννης Φραγκίσκος στη σκηνή του


- Φέτος κάνεις κάτι άλλο ή ετοιμάζεις κάτι που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;


Φέτος θα είμαι στην παράσταση «Εκ του πατρός γεννηθέντα» με τον Τόνυ Δημητρίου, το καλοκαίρι θα ακολουθήσει μια περιοδεία σε αρκετά μέρη της χώρας μας και είμαι σε αναμονή για μια ταξιδιωτική εκπομπή παρέα με την Πηνελόπη Πλάκα.


Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία Γιάννη Φραγκίσκο.


Να σας ενημερώσω ότι μαθαίνω πως η παράσταση είναι συνεχώς sold out οπότε θα πρέπει να βιαστείτε!


Γιάννης Φραγκίσκος Ηθοποιός
Ο Γιάννης Φραγκίσκος στη σκηνή του "Εκ του πατρός γεννηθέντα"| Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς



 

Ευχαριστούμε την εθελόντρια μας Σάντρα Μεταξά για τη φωτογραφική κάλυψη της συνέντευξης.

bottom of page