top of page

«Η Οδύσσεια» του Ομήρου στο Christmas Theater!

Η Κάρμεν Ρουγγέρη, μετά την sold out παράσταση, που γέμισε το Ηρώδειο με παιδιά και μεγάλους, έρχεται στο Christmas Theater με την Οδύσσεια του Ομήρου!Ένα έργο που θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν μέσα από το θέατρο τον μεγαλύτερο ποιητή της ανθρωπότητας, τον Όμηρο, σε μια παράσταση αποκλειστικά δική τους.

Η παράσταση, μελετημένη και τεκμηριωμένη, φωτίζει το Ομηρικό έπος, με ποιητικό λόγο και συναρπαστική δράση, μέσα από πανέμορφες, ονειρεμένες εικόνες, με δυναμικό χορό, με μουσικά μοτίβα εμπνευσμένα από μελωδίες της παράδοσης των τόπων που πέρασε ο Οδυσσέας στο ταξίδι του, με επιβλητικές μάχες και με μια μεγάλη ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών, είναι μια παράσταση με σοβαρότητα αλλά και πολύ χιούμορ, που θα κάνει προσιτά στα παιδιά τα μεγάλα και σπουδαία μηνύματά του.

Η “Οδύσσεια” της Κάρμεν Ρουγγέρη, είναι μια παράσταση που προσφέρει γνώσεις και αφορμή για περεταίρω μελέτη και βέβαια μεγάλη βοήθεια για τα παιδιά που διδάσκονται στο σχολείο το Ομηρικό έπος.


Λίγα λόγια για το έργο


Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο.. Οι θεοί συνεδριάζουν, ενώ ο Ποσειδώνας – εχθρός του Οδυσσέα – λείπει σε ταξίδι. Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος. Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση. Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του επιτρέπει να φύγει. Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή.

Για κακή του τύχη, ο Ποσειδώνας, γυρνώντας από το ταξίδι του, τον βλέπει. Θυμώνει. Σηκώνει φουρτούνα. Διαλύει τη σχεδία. Ναυαγός, βγαίνει στο νησί των Φαιάκων.

Εκεί τον συναντά η βασιλοπούλα Ναυσικά και τον οδηγεί στους γονείς της που τον φιλοξενούν. Αποκαλύπτει ποιος είναι κι αρχίζει να διηγείται τις περιπέτειες του.

Μια παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη, που διαθέτει το μοναδικό ταλέντο να εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο. Είναι μια αφορμή να ξαναθυμηθούμε την μυθολογία μας σε μια εποχή που την έχουμε τόσο πολλή ανάγκη!

CHRISTMAS THEATER ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 15.00 και στις 19.00 ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 12.00 και στις 17.00 ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 15.00 και στις 19.00 ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 12.00 και στις 17.00

Πάρε μέρος στο Instagram Διαγωνισμό και κέρδισε διπλές προσκλήσεις για αυτό το Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου!


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

ΔΙΑΚΕΚΕΙΡΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 30 ευρώ Α ΖΩΝΗ: 25 ευρώ Β ΖΩΝΗ: 20 ευρώ Γ ΖΩΝΗ: 15 ευρώ Δ ΖΩΝΗ: 10 ευρώ ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 21117701700): 10 ευρώ

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες: 211 7701700 Παραστάσεις τις καθημερινές για σχολεία, πληροφορίες: 211 7701700


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 211 77 01 700,www.ct.gr & www.viva.gr


Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή Χορογραφίες – Κίνηση – Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας Μουσική – Video Art : Αντώνης Δελαπόρτας Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης Διδασκαλία τραγουδιών: Ελένη Ζιώγα Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: Χρήστος Γράπας Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργάκη Γραμματειακή υποστήριξη: Ελένη Καρτάση

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά)


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ, ΝΤΙΝΟΣ ΓΚΕΛΑΜΕΡΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΖΙΩΓΑ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΛΙΔΩΝΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΗΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΕΛΛΕΡΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΤΣΑΦΤΑΚΗ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΝΗΣ, ΕΛΕΝΑ ΜΙΧΑΛΑΚΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΝΤΑΔΑΚΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΔΗΣ, ΑΝΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΝΟΥΡΙΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ Στο ρόλο του Οδυσσέα ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ της Κάρμεν Ρουγγέρη

Comentarios


bottom of page