top of page

H «Ειρήνη» του Αριστοφάνη | παιδικό θέατρο

Έγινε ενημέρωση: 13 Ιουν

Η θεατρική σκηνή "Μαγικό Καραβάνι" και η εταιρεία παραγωγής "StageTales", παρουσιάζουν τη θεατρική διασκευή "Ειρήνη" του Αριστοφάνη για παιδιά.


H "Ειρήνη" του Αριστοφάνη | παιδικό θεάτρο

Η «Ειρήνη» είναι μια από τις κωμωδίες του Αριστοφάνη που γράφτηκε με σκοπό να σατιρίσει και να καυτηριάσει τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 421 π.Χ. στα μεγάλα Διονύσια και κέρδισε το δεύτερο βραβείο.


Η υπόθεση του έργου: Ο αμπελουργός Τρυγαίος, ένας απλός και τίμιος αγρότης, δεν αντέχει άλλο τις συμφορές από τον πόλεμο, και αποφασίζει ν' ανέβει στον ουρανό καβάλα σ' ένα σκαθάρι, που ο ίδιος είχε αναθρέψει γι' αυτόν το σκοπό. Στόχος του είναι να κάνει τα παράπονά του στο Δία και να ζητήσει ειρήνη για το καλό των Ελλήνων. Φτάνοντας στον ουρανό, μαθαίνει από τον Ερμή ότι οι θεοί έχουν μετακομίσει στο πιο ψηλό σημείο του, αγανακτισμένοι από τις διαρκείς εχθροπραξίες των αντιπάλων. Στη θέση τους έχει μείνει ο θεός Πόλεμος, ο οποίος έκλεισε την Ειρήνη σε μια σπηλιά και ετοιμάζεται να βάλει όλες τις πόλεις σ' ένα γουδί για να τις καταστρέψει. Ο Τρυγαίος τρομοκρατημένος από τα λόγια αυτά του πολέμου, αποφασίζει πως πρέπει πάση θυσία η Ειρήνη να ελευθερωθεί από την σπηλιά. Πάνω στην ώρα, καταφθάνουν οι πιστοί του υπηρέτες. Έτσι όλοι μαζί, και με τη βοήθεια του θεού Ερμή, καταφέρνουν να μετακινήσουν το βράχο που φράζει την είσοδο της σπηλιάς, και να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Η προσπάθεια στέφεται με επιτυχία και Η Ειρήνη ξεπροβάλλει! Το υπόλοιπο της κωμωδίας είναι ένας ύμνος για την ειρήνη, ένα γλέντι για την απελευθέρωση της θεάς.

Μετά το θρίαμβο και μέσα στη γενική ευθυμία, βρίσκει ο Αριστοφάνης την ευκαιρία να γελοιοποιήσει τους πολεμοκάπηλους και τους εμπόρους των όπλων. Η κωμωδία του Αριστοφάνη, συμβολίζει τον πόθο του ανθρώπου για την εξάλειψη του πολέμου και την επικράτηση της ειρήνης. Αναφέρεται στο όραμα αυτό για το οποίο τόσοι αγώνες έχουν γίνει και τόσο ανθρώπινο αίμα έχει χυθεί.

Κατάλληλη για παιδιά από 3 ετών

Μια παράσταση φτιαγμένη για να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους, με φαντασμαγορικές εναλλασσόμενες προβολές σκηνικού (projection mapping), ευφάνταστες χορογραφίες ,ερμηνείες και τραγούδια που συνθέτουν ένα θεαματικό αποτέλεσμα!


Για τις ανάγκες της παράστασης έχει γίνει σύνθεση πρωτότυπης μουσικής, και δημιουργία χαρακτήρα "avatar animation" για το ρόλο της Ειρήνης, στον οποίο χαρίζει τη φωνή της η Ναταλία Δραγούμη.


Σκοπός της παράστασης για τους μικρούς μας φίλους, είναι να κατανοήσουν με τρόπο ανάλαφρο, διασκεδαστικό και διαδραστικό, πως η ποιότητα και η γαλήνη που προσφέρει η ειρήνη στον κόσμο δεν είναι δεδομένη και πρέπει να αγωνιζόμαστε για τη διαφύλαξή της, καθώς είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στη ζωή του!


Συντελεστές


Διασκευή: Δανάη Μιχοπούλου

Σκηνοθεσία: Δανάη Μιχοπούλου, Αρετή Μώκαλη

Κινησιολογία-Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Τάτσης, Δανάη Μιχοπούλου, Κωνσταντίνα Αργυροπούλου-Πέτροβα, Σπύρος Βαρβαγιάννης, Χρήστος Λοϊζος

Χαρίζει τη φωνή της στο ρόλο της Ειρήνης η: Ναταλία Δραγούμη

(Πρωτότυπο Avatar - Χαρακτήρας animation που μιλάει )

Σχεδιασμός προβολών: Δανάη Μιχοπούλου

Ηχητικός και φωτιστικός σχεδιασμός: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος

Πρωτότυπη μουσική: Emm Tyman

Παραγωγή : Μαγικό καραβάνι - StageTales


Καλοκαιρινή περιοδεία: 16 Ιουνίου έως τις 26 Αυγούστου

Συνολική διάρκεια 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα) 


Προπώληση: more.com

Τιμές εισιτηρίων: 10€

Στοιχεία επικοινωνίας:

Email: magikokaravani@gmail.com

Tηλ. :  6943538960 - 6948401204               

Comments


bottom of page