top of page

«A4» | Δημήτρης Δημόπουλος | Stand Up

Ο Δημήτρης Δημόπουλος παρουσιάζει τον νέο σταντ-απ μονόλογο με τα πιο

ενδοσκοπικά του κείμενα ως τώρα και με τίτλο Α4. Και όταν λέει «ενδοσκοπικά»,

εννοεί «αυτοναφορικά». Και όταν λέει «αυτοναφορικά», εννοεί «εγωκεντρικά».

«A4» - Stand Up

Επίσης, ας μην κρυβόμαστε, γράφει ο ίδιος αυτό το κείμενο για το δελτίο τύπου, οπότε καταλαβαίνετε πόσο άβολα νιώθω να μιλάω για τον εαυτό μου στο τρίτο πρόσωπο. Οπότε ας το γυρίσουμε στο πρώτο ενικό και να σας πω πως έχω βαρεθεί να με περιγράφουν ως «ο ψηλός, καραφλός κωμικός» και να με μπερδεύουν με άλλους ψηλούς, καραφλούς κωμικούς. Επίσης έχω βαρεθεί μετά από τόσα χρόνια στην κωμωδία να μη θυμάται πολύς κόσμος το επώνυμό μου: με έχουν πει «Δημητρακόπουλο», το οποίο βγάζει νόημα ως σύντμηση του ονόματός και του επωνύμου μου. Με έχουν πει «Δημακόπουλο», το οποίο είναι και λίγο ένα κουτσουρεμένο «Δημητρακόπουλος». Απλώς περιμένω και το κουτσουρεμένο «Δημακόπουλος» που μάλλον θα είναι κάτι σαν «Δήλος». Οπότε θα υπάρχει κόσμος που θα προτείνει «πάμε Δήλο;» και δεν θα ξέρω αν έρχονται στην παράσταση ή κανονίζουν διακοπές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Δημήτρης Δημόπουλος ξεκίνησε ως σταντ-απ κωμικός το 1996 στις Νύχτες
Κωμωδίας. Έχει γράψει τους σταντ-απ μονολόγους Καφρόκρεμα, Υπερπαραγωγή
και Αντί Διδακτορικού, καθώς και το λιμπρέτο για τις όπερες Το Λυκόφως των Χρεών, ΑirRossini και Yasou Aida!, για το οποίο βραβεύτηκε με τον Έπαινο «Κάρολος Κουν» 2012 Δραματουργίας Ελληνικού Έργου από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Σκηνοθέτησε τα μουσικοθεατρικά δρώμενα Kafka-Fragmente, Das Schubert Diploma και Νυχτερινά Τραγούδια, την οπερέτα Σατανερί καθώς και τις θεατρικές παραστάσεις Οι Ευνοούμενοι του Μίδα και Τσάικα!. Ως μεταφραστής έχει εργαστεί στον υποτιτλισμό, τη μεταγλώττιση και την Εθνική Λυρική Σκηνή με τις μεταφράσεις του για τα έργα Ωραία μου Κυρία, Once, Νυχτερίδα και Πιμπινόνε. Γνωρίζει γερμανικά, αγγλικά, ισπανικά και ρωσικά, είναι
πτυχιούχος υποκριτικής (Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος), πτυχιούχος Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΙ Αθηνών) και απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, ενώ το 2022 αρίστευσε στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ στην κατεύθυνση Παράσταση-Δραματουργία.
Κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2023-2024 παρουσιάζει τον τέταρτο σταντ-απ μονόλογό του με τίτλο Α4, υπογράφει τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία του μιούζικαλ The Last Five Years στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κάθε Τετάρτη από 11 Οκτωβρίου 2023 ως 3 Ιανουαρίου 2024

Ώρα έναρξης: 21:00

Διάρκεια παράστασης: 80’

Εισιτήρια: 12€ γενική είσοδος, 10€ early bird

Διάθεση εισιτηρίων: ticketservices.gr




Θέατρο Μικρός Κεραμεικός

Ευμολπιδών 13, Αθήνα 118 54



bottom of page