top of page

Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, με δυο παραστάσεις στο «Θέατρο 104»


Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, ένα από τα πιο δραστήρια ΔΗΠΕΘΕ της Ελλάδας, κατηφορίζει στην Αθήνα, στο Θέατρο 104 και θα παρουσιάσει από την Τετάρτη 5 έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, δύο παραστάσεις, που γνώρισαν μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία.


«MIA IΛIAΔA» της Λίζα Πήτερσεν σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα, με τον Νίκο Αρβανίτη, από την Τετάρτη 5 έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

«Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ» των Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρο, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα με τους Ζαχαρία Ρόχα, Αγγελική Μιχαλοπούλου, Ιωάννη Μουμούρη, Αλεξάνδρα Παγιατάκη και Νικόλα Κατσαρό, από την Τετάρτη 12 έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου.


«MIA IΛIAΔA» της Λίζα Πήτερσεν


Τετάρτη 5 Οκτωβρίου έως Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 21:00Το έργο παντρεύει με τον απλούστερο τρόπο την αφήγηση της Ιλιάδας, από έναν αφηγητή - ραψωδό - μια μεταφορική παρουσία του ίδιου του Ομήρου- με το σήμερα, για να καταλήξει σε μία ατελείωτη, εντυπωσιακή ονοματολογία όλων των πολέμων που έζησε ποτέ η ανθρωπότητα.

Τον συγκλονιστικό μονόλογο, συνοδεύει ένας μουσικός - ορχήστρα εν είδει «Μούσας» μεταμορφώνοντας με τη ζωντανή μουσική την αφήγηση σε ένα ζωντανό ποίημα.

Το έργο διαχειρίζεται με τον πιο σύγχρονο τρόπο το μεγαλείο της αρχετυπικής αφήγησης του Ομήρου, αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητα του πολέμου και του πόνου που προξενεί ανά τους αιώνες.


Ερμηνευτής: Νίκος Αρβανίτης Μουσικός επί σκηνής: Νίκος Μεταλληνός Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δούκα Μουσική Σύνθεση : Γιώργος Βασιλαντωνακης Σκηνικό περιβάλλον- κοστούμια: Άκης Χειρδάρης Μετάφραση: Μαριτα Αρβανίτη


Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr
Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ των Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρο


Τετάρτη 12 Οκτωβρίου έως Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 21:00Μία τρελή κωμωδία γύρω από την οικονομική κρίση που βίωσαν τα τελευταία χρόνια οι χώρες του Νότου της Ευρώπης και μέσα σ’ αυτές και εμείς…

Μία πικρή κοινωνική σάτιρα για τη σύγχρονη πραγματικότητα.


Λίγα λόγια για το έργο:


Η Μάργα και ο Μπαρτ, ένα νεαρό ζευγάρι που νιώθει στο πετσί του την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, αποφασίζει να απαγάγει τον μεγαλύτερο τραπεζίτη της Ισπανίας, τον Εουσέμπιο Ρομπλέδο, με σκοπό να απαιτήσει ελαφρύνσεις από τις τράπεζες, και απελευθέρωση των κόκκινων δανείων.

Τον κρύβουν σε ένα μυστικό δωματιάκι του διαμερίσματός τους, καταφύγιο του παππού της οικογενείας, τον καιρό του πραξικοπήματος, και τον παρουσιάζουν στο διαδίκτυο μαζί με τα αιτήματα της απαγωγής. Τίποτε όμως δεν πάει καλά, και ένα σωρό ευτράπελα τους περιμένουν, που οδηγούν την απαγωγή, σε μία σειρά αναπάντεχες ανατροπές.

Στο καταιγιστικό αυτό έργο, που αλλάζει συνεχώς ύφος, κάνοντας την πλοκή να μοιάζει πότε με την πιο απίθανη σαπουνόπερα της τηλεόρασης, πότε με το πιο μαύρο κόμικ θυμίζοντας το σουρεαλισμό και τον πολύχρωμο κόσμο των ταινιών του Αλμοδόβαρ, μπλέκονται συμφέροντα, επανάσταση, συνδικαλισμός και απάτη.


Πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα;

Πού τελειώνει η κωμωδία και πού αρχίζει το δράμα;

Ποια είναι η ψευδαίσθηση και ποια η πραγματικότητα;


Παραμονές Χριστουγέννων και λίγο πριν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τα πράγματα περιπλέκονται τόσο πολύ, που τίποτα δε μπορεί να γυρίσει στη θέση του.

Άραγε είναι μοιραίο πάντα να νικάει ο καπιταλισμός;Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δούκα

Σκηνικά: Άκης Χειρδάρης

Κουστούμια -Φροντιστήριο: Πηνελόπη Μαμάλου

Μουσική Επιμέλεια: Ξενοφών Ραράκος

Φωτισμοί: Αντώνης Χονδρογιάννης

Visuals : Μαριάνα Γιαννείου

Studio: Λυχνία Κλεομένης Ευαγγελόπουλος

Κατασκευή σκηνικών: Χρήστος Πιστόγιας

Κατασκευή κουστουμιών: Πιπίνα Μέριανου

Γραφικά: Γιάννης Κοκαλάκης

Εκτυπώσεις: Τυποεκδοτική

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντζελίνα Φιλιππίδου

Φωτογραφίες: Μιχάλης ΚαπετανίδηςΔΙΑΝΟΜΗ:

Εουσέμπιο Ρομπλέδο ( Τραπεζίτης): ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΡΟΧΑΣ

Μάργα: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μπαρτολομέο: ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ

Γιασμίν: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΓΙΑΤΑΚΗ

Φέλιξ: ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ


Εμφανίζονται επίσης:

Βιολέτα Ρομπλέδο: Άννυ Ταπάσκου

Φραντσέσκα Ρομπλέδο: Μαρία Ταπάσκου

Πιλάρ Ρομπλέδο: Ολυμπία Δούλη

Τζέσσυ: Μανουέλα Ντε Μάρκο

Σύζυγος Φραντσέσκας: Σπύρος Σκλαβούνος

Βελάσκο: Βαγγέλης Ζήκος

Εκφωνήτρια ειδήσεων: Αντζελίνα Φιλιππίδου


Στο ρόλο του σωσία Μανόλο, ο Ζαχαρίας ΡόχαςΠροπώληση εισιτηρίων: viva.gr


Comments


bottom of page