top of page

Η νεά θεατρική σεζόν 2022-2023 στο «Από Μηχανής» Θέατρο

Προ ολίγων ημερών βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου του «Από Μηχανής» Θεάτρου. Θεάτρου για τη θεατρική σεζόν 2022-2023. Εκεί μας παρουσιάστηκαν οι νέες παραστάσεις που θα ανέβουν τη σεζόν αυτή, αλλά και ορισμένες παλιές που, χάριν την μεγάλη τους επιτυχία, συνεχίζονται.


Το ιστορικό «Από Μηχανής» Θέατρο γιορτάζει φέτος 5 χρόνια πορείας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Άννας Ελεφάντη και του Δημήτρη Μυλωνά!


Θα σας οδηγήσουμε σε μια σύντομη παρουσίαση των παραστάσεων απο τις παλιότερες στις πιο νέες και με χρονολογική σειρά πρεμιέρας.


Παρουσιάζονται για δεύτερη χρονιά:


«ΣΛΟΥΘ» του Άντονι Σάφερ


Η τεράστια επιτυχία της περσινής θεατρικής σεζόν, η παράσταση που συγκλόνισε περισσότερους από 30.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πάνω από 150 sold out και υμνήθηκε από τους κριτικούς, το κορυφαίο ψυχολογικό θρίλερ του Άντονι Σάφερ «ΣΛΟΥΘ», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη με τον ίδιο και τον Δημήτρη Μυλωνά στους δύο εμβληματικούς ρόλους του έργου, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο «Από Μηχανής» Θέατρο από τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.
«Όπου κι αν πας να μη χαθείς» του Νίκου Σκορίνη


Η παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Νίκου Σκορίνη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και δραματουργική επεξεργασία Άννας Ελεφάντη. Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε την περασμένη θεατρική σεζόν, παρουσίαζεται για δεύτερη χρονιά στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής» Θεάτρου από τις 2 Οκτωβρίου 2022.«Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ


Η μεγάλη επιτυχία της εμβληματικής τραγωδίας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Μάκμπεθ», με απόδοση όλων των ρόλων του έργου από τους συγκλονιστικούς Γιάννη Νταλιάνη, Άννα Ελεφάντη και Θανάση Βλαβιανόκαι τη σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Μυλωνά, μετά την τεράστια αποδοχή και τα συνεχόμενα sold out που σημείωσε την περασμένη χρονιά, επιστρέφει από τις 3 Οκτωβρίου 2022 στην Κάτω Σκηνή του «Από Μηχανής» Θεάτρου.


«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Σαιντ Εξυπερύ


Μετά από ένα χρόνο επιτυχίας η παράσταση συνεχίζεται για δεύτερη χρόνια, το Νοέμβριο του 2022. Στόχος της ομάδας είναι να ανατρέψει την προκατάληψη που θέλει τα ανάπηρα άτομα αποκλεισμένα από το « κοινωνικό γίγνεσθαι», επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων.«On Ego» του MickGordon


Το On Ego επανέρχεται για δεύτερη χρονιά στο «Από Μηχανής» Θέατρο για 10 παραστάσεις. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό σύγχρονο και ιδιαίτερα πρωτότυπο θεατρικό έργο σε μια παράσταση πού άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε κοινό και κριτικούς και έκλεισε με Sold Out τον περασμένο Μάϊο. Παρουσιάζεται και πάλι για τα πέντε Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου.Παρουσιάζονται για πρώτη φορά:


«Δια πυρός»


Τα κοινά στοιχεία που συνθέτουν τον πυρήνα του έργου, είναι η σχέση ανάμεσα στην αναπηρία και την προσφυγιά, μέσα από τις επίκαιρες διαστάσεις των φαινομένων, αναφορικά με την καταπίεση που βιώνουν, τον χώρο που τους δίνουν οι κοινωνίες να δράσουν, και την ενσωμάτωσή τους στον κοινωνικό ιστό. Λαμβάνοντας υπ’ όψη κοινωνικές, οικονομικές, ταξικές, εθνικές, ψυχολογικές παραμέτρους και επιρροές, ερευνείται το φάσμα και οι διαδικασίες ενσωμάτωσης και αποδοχής αυτών των πληθυσμών, μέσα από αυθεντικές αφηγήσεις, και τον ρόλο τους στην εξέλιξη των κοινωνιών και του πολιτισμού. Απο τις 23 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στο «Από Μηχανής» Θέατρο.«Καλιφόρνια Ντρίμιν 2, 20 Χρόνια Μετά» του Βασίλη Κατσικονούρη


Πρόκειται για το πρώτο σίκουελ θεατρικού έργου στο Ελληνικό θέατρο. Ο Βασίλης Κατσικονούρης, είκοσι χρόνια μετά το θρυλικό Καλιφόρνια Ντρίμιν, επιστρέφει με τη συνέχειά του: το «Καλιφόρνια Ντρίμιν 2, 20 χρόνια μετά» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στόλλα, Σταύρο Καραγιάννη, Άννα Ελεφάντη και Στέλλα Ράπτη έρχεται από τις 2 Νοεμβρίου 2022 στο «Από Μηχανής» Θέατρο.


«Η Αναρχική» του David Mamet


Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο «Από Μηχανής» Θέατρο. ο έργο «Η Αναρχική» του David Mamet παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012 στο Broadway της Νέας Υόρκης και πυροδότησε αμφιλεγόμενες αντιδράσεις από κοινό και κριτικούς. Ο Mamet αφορμάται από τα πραγματικά γεγονότα που έπληξαν την Αμερική τη δεκαετία του ’70, με την δράση της επαναστατικής οργάνωσης Weather Underground και την ληστεία του Brink η οποία κατέληξε στον θάνατο δύο αστυνομικών. Χρησιμοποιώντας ως αφετηρία τα αιματηρά γεγονότα, ο Mamet ξεδιπλώνει την προβληματική του πάνω στην βία που προκύπτει με την ενηλικίωση των πολιτικών μας συνειδήσεων και από την στιγμή εκείνη που ερχόμαστε κατά πρόσωπο με το πολιτικά παράλογο. Απο τις 18 Νοεμβρίου 2022 στο «Από Μηχανής» Θέατρο.«Στην άλλη άκρη» του Ανδρέα Κεντζού


Ο έρωτας και η προδοσία του, η ρωγμή, η πτώση, τα θραύσματα μιας ολότητας που διερράγη, ο θάνατος, η ανάσταση, το θαύμα και η παρωδία του, είναι συστατικά της συγγραφικής του μαγειρικής. Ως αποτέλεσμα τούτων, ο συγγραφέας μάς σερβίρει ένα έργο που μυρίζει οικογενειακή κλεισούρα, σκουριά παλιού έρωτα, λιβάνι εκκλησίας, νυχτολούλουδα επιταφίου, άδηλη αναπνοή σωμάτων και ψυχών που μαρτυρούν για την παρουσία τους εδώ κάτω στη γη. Μέσα στη δικτατορία της κακογουστιάς, ο Ανδρέας κομίζει μια αθωότητα που αγνοεί την ομορφιά της κι αυτό είναι που χρειαζόμαστε πάνω απ’ όλα. Το Νοέμβριο του 2022 στο «Από Μηχανής» Θέατρο.«Τ' αλλαγμένα κεφάλια», Ινδικός μεσαιωνικός μύθος


Η παράσταση μιλάει για την διαφορά Ανατολής και Δύσης, κύκλου και ευθείας, πανθεϊσμού και ιδεαλισμού, τελετουργίας και μηχανιστικής πολυγνωσίας. Στο μεταίσθημα του θεατή μένει η επιλογή: οι δύο πλευρές της ύπαρξης συγκρούονται ή αλληλοσυμπληρώνονται; Τελικά οι αντιθέσεις ενώνουν ή χωρίζουν; Το αντίθετο μας απειλεί ή μας συμπληρώνει; Ο Ινδικός μύθος δεν απαντά, αφήνει την επιλογή σε μας, σε όλους όσοι έρχονται να εμβιώσουν τον έρωτα και να διεκδικήσουν την ηδονή ως αυτοπραγμάτωση και ολοκλήρωση της ύπαρξης μας. Τον Απρίλιο του 2023 στο «Από Μηχανής» Θέατρο.


Περισσότερα για την παράσταση σύντομα στο We love theater!«Τ' αρνάκι έφαγε το λύκο» του Τζον Φλέτσερ


Το άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Τζον Φλέτσερ "The tamer tamed", θεωρείται η συνέχεια της κωμωδίας του Σαίξπηρ «Το ημέρωμα της στρίγγλας». Σε αυτήν την εκδοχή, οι ρόλοι αντιστρέφονται: ο άντρας-δαμαστής (the tamer) δαμάζεται (tamed) από τη γυναίκα η οποία μετατρέπεται εκείνη πλέον σε δαμαστή (the tamer). Τον Απρίλιο του 2023 στο «Από Μηχανής» Θέατρο.


Περισσότερα για την παράσταση σύντομα στο We love theater!


«Μια νύχτα τον Οκτώβρη» του Γκεόργκ Κάιζερ


Το «Μια Νύχτα τον Οκτώβρη» είναι ένα σημαντικό έργο του γερμανικού εξπρεσιονισμού γραμμένο το 1928 . Ο Γκεόργκ Κάϊζερ ζώντας την φρίκη του πολέμου και την οικονομική κρίση, σε αντίθεση με τους νατουραλιστές, προτάσσει την υποκειμενική αλήθεια, την ψυχή έναντι του χαρακτήρα, την εξέγερση του πνεύματος κατά του φασισμού και του μιλιταρισμού μέσα από ένα εξωφρενικό ερωτικό δράμα. Σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη για την Πάνω Σκηνή του θεάτρου «Από Μηχανής» τον Απρίλιο του 2023.


Περισσότερα για την παράσταση σύντομα στο We love theater!

Comments


bottom of page